Το 13,9% των Νεοϋορκέζων φέρει αντισώματα του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με μια μελέτη

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο έκανε γνωστό σήμερα ότι από τις εξετάσεις που έγιναν σε 3.000 ανθρώπους διαπιστώθηκε ότι το 13,9% από αυτούς έφεραν αντισώματα του νέου κορονοϊού, ένα γεγονός που υποδηλώνει ότι περίπου 2,7 εκατομμύρια κάτοικοι της Πολιτείας ενδέχεται να έχουν μολυνθεί.

Ο Κουόμο επισήμανε ότι η μελέτη αυτή είναι προκαταρκτική και περιορισμένη, λόγω άλλων παραγόντων. Όπως τόνισε, εξετάστηκαν άνθρωποι που είχαν βγει για ψώνια, κάτι που σημαίνει ότι είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να μολυνθούν από εκείνους που παραμένουν σε αυτοαπομόνωση στα σπίτια τους. Σημαντική ήταν επίσης η απόκλιση ανά περιοχή: στην πόλη της Νέας Υόρκης σχεδόν ένας στους πέντε (ποσοστό 21,2%) έφερε αντισώματα ενώ σε μια όχι τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Πολιτείας το ποσοστό ήταν μόνο 3,6%.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης, τις τελευταίες 24 ώρες πέθαναν άλλοι 438 άνθρωποι, αριθμός σημαντικά μειωμένος σε σύγκριση με τους 474 νεκρούς που είχαν αναφερθεί στον προηγούμενο απολογισμό.

Ο Κουόμο είπε επίσης ότι οι υπηρεσίες υγείας και ο γενικός εισαγγελέας θα εξετάσουν τις περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων για την καταπολέμηση της Covid-19 από οίκους ευγηρίας και άλλα προνοιακά ιδρύματα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.