Απομόνωση 14 ημερών και υποχρεωτική εγκατάσταση εφαρμογής συλλογής πληροφοριών στο κινητό για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη Ν. Κορέα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα, από την 1.4.2020, η Κυβέρνηση της Ν. Κορέας λαμβάνει νέα ειδικά μέτρα που εφαρμόζονται σε όλους τους ταξιδιώτες που αφικνούνται στη Ν. Κορέα, ανεξαρτήτως εθνικότητας και χώρας προελεύσεως.Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, όλοι όσοι αφικνούνται στη Ν. Κορέα θα υπόκεινται σε υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών και είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν ειδική εφαρμογή συλλογής πληροφοριών στο κινητό τους τηλέφωνο κατά την είσοδο τους. 

Δείτε την ανακοίνωση της Πρεσβείας:

"Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεων σχετικά με την επιδημία του νέου κορονοϊού covid-19 στη Ν. Κορέα, η Πρεσβεία της Ελλάδας θα ήθελε να θέσει υπόψιν όσων προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στη Ν. Κορέα τα ακόλουθα:

Από την 1.4.2020, η Κυβέρνηση της Ν. Κορέας λαμβάνει νέα ειδικά μέτρα που εφαρμόζονται σε όλους τους ταξιδιώτες που αφικνούνται στη Ν. Κορέα, ανεξαρτήτου εθνικότητας και χώρας προελεύσεως.

Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, όλοι όσοι αφικνούνται στη Ν. Κορέα θα υπόκεινται σε υποχρεωτική απομόνωση 14 ημερών. Όλοι οι νεοαφιχθέντες ταξιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν ειδική εφαρμογή συλλογής πληροφοριών στο κινητό τους τηλέφωνο κατά την είσοδο τους.

Όλοι ανεξαιρέτως οι αφικνούμενοι με συμπτώματα, καθώς και οι ασυμπτωματικοί νεοαφιχθέντες ξένοι από Ευρώπη, θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο. Οι θετικοί στην διάγνωση ή θα νοσηλευθούν ή θα απομονωθούν σε ειδικά καταλύματα. Όσοι είναι αρνητικοί στη διάγνωση, είναι υποχρεωμένοι σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες.

Ειδικότερα οι ασυμπτωματικοί ταξιδιώτες κάτοχοι άδειας παραμονής μακράς διαρκείας υποχρεούνται να αυτοαπομονωθούν στην κατοικία τους. Όσοι δεν διαθέτουν δική τους κατοικία, υποχρεούνται σε περιορισμό σε κρατικές εγκαταστάσεις με τα έξοδα να βαρύνουν τους ιδίους (1.400.000 krw κατ’ άτομο ).

Απαλλάσσονται από υποχρεωτικό 14ημερο περιορισμό επισκέπτες ειδικού σκοπού και όσοι έχουν εξασφαλίσει άδεια εισόδου από τις κατά τόπους Πρεσβείες της Ν. Κορέας, πριν την εδώ έλευσή τους. Όλοι αυτοί οι επιβάτες, κατά την άφιξή τους, υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο και εάν διαγνωσθούν αρνητικοί τίθενται σε ενεργή παρακολούθηση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Πέραν των ανωτέρω, για όσους προγραμματίζουν να μεταβούν στη Ν. Κορέα, εξακολουθούν να ισχύουν οι προηγούμενες συστάσεις:

Η νοτιοκορεατική Κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει τρεις πόλεις (Daegu, Cheongdo, Gyeongsan) ως ζώνες ειδικής μέριμνας (“specialcarezones”), λόγω του αριθμού των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί εκεί και η Ελληνική Πρεσβεία εξακολουθεί να συνιστά την αποφυγή μετάβασης στις πόλεις αυτές.

Επιπλέον, λόγω των ευρύτατων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, πολλά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους (για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://english.visitkorea.or.kr/enu/AKR/FU_EN_15.jsp?cid=2648107).

Αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης που οφείλουν να λάβουν οι Έλληνες πολίτες ως προς τον κορωναϊό, συνιστάται η τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ (eody.gov.gr).

Κατά την παραμονή σας στην Ν. Κορέα, για όλα τα ερωτήματα σχετικά με τον ιό, μπορείτε να καλείτε το τετραψήφιο 1339, στο οποίο παρέχονται πληροφορίες και στην αγγλική, ενώ καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα του covid-19 παρέχεται από το KoreaCenterforDiseaseControl (http://www.cdc.go.kr/cdc_eng/)."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.