Τσιόρδας: 16 έχουν αποσωληνωθεί, 1.955 συνολικά κρούσματα στη χώρα μας - Τι είπε για τις μάσκες και τα γάντια (video)

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 86 συνολικά στη χώρα. 23 από τους θανόντες είναι οι γυναίκες δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Tους 86 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορoνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. 16 ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί  σύμφωνα με τον εκπρόσωπο το υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο είχαμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 86 συνολικά στη χώρα. 23 από τους θανόντες είναι οι γυναίκες. Η διάμεση ηλικία είναι τα 73 έτη. Το 86% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Στη χώρα μας είχαμε 71 νέα κρούσματα και 1955 συνολικά, με 57% εξ αυτών άνδρες, 18 – 39 ετών το 30% εξ αυτών, 40 – 64 ετών το 45%, και 65 και άνω ετών το 21% των κρουσμάτων. Κρούσματα κάτω των 17 ετών καταγράφηκαν λιγότερα από 3%.

Έχουν ελεγχθεί συνολικά 33.634 κλινικά δείγματα για την παρουσία του ιού. 518 των κρουσμάτων είναι σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό, 734 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 79 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και είναι 67 ετών και άνω, οι 16 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 77% έχουν υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.


Οδηγίες για τις μάσκες και τα γάντια

Στη χρήση της προστατευτικής μάσκας, αλλά και των γαντιών αναφέρθηκε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας. Σημείωσε ότι σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας, ωστόσο, το αν πρέπει να φοράμε ή όχι μάσκα εξαρτάται από τα επιδημολογιακά στοιχεία της κάθε χώρας. Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε πως η τοποθέτηση είναι το να μην φοράει ο γενικός πληθυσμός μάσκα. «Με δεδομένη την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή η χρήση μάσκας στο γενικό κοινό» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση γαντιών, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό» και πρόσθεσε ότι «η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη παρά καλό». Υπογράμμισε ότι δίνει «ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας», υπογραμμίζοντας ότι «ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια», ενώ επισήμανε ότι «το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.