ΗΠΑ: Πρώτη φορά κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλες τις πολιτείες μαζί - 2.000 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι η καμπύλη της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες σταθεροποιείται, η χώρα του ανέβηκε στην κορυφή της μαύρης λίστας των νεκρών του COVID-19.
Οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 20.000 και τα κρούσματα το μισό εκατομμύριο, με τη Νέα Υόρκη να ξεπερνά τα 180.000 κρούσματα και τους 8.000 νεκρούς.

"Το ότι πρέπει να σας πω ότι δεν θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς είναι οδυνηρό. Αλλά σας λέω ότι είναι και το σωστό. Θα μας βοηθήσει να σώσουμε ζωές γιατί θα διασφαλίσουμε πως η στρατηγική μας θα λειτουργήσει, με την προστασία, την κοινωνική αποστασιοποίηση, όλες τις στρατηγικές που επιτέλους αρχίζουν να λειτουργούν. Χρειάζεται χρόνος για να έχουμε αποτέλεσμα" είπε ο δήμαρχος, Μπιλ Ντε Μπλάζιο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών όλες οι Πολιτείες έχουν κηρυχθεί ταυτόχρονα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Γουαϊόμινγκ, το οποίο ακόμη δεν καταγράφει νεκρό από τον COVID-19, είναι η τελευταία πολιτεία την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε σε έκτακτη ανάγκη.

2.000 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες - Ξεπέρασαν την Ιταλία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατέγραψε πάνω από 2.000 θανάτους από Covid-19 μέσα σε μόλις 24 ώρες. Ξεπέρασαν μάλιστα σε νεκρούς την Ιταλία.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν μολυνθεί και οι ασθενείς που κατέληξαν αγγίζουν πλέον τις 20.000.

Η μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης παραμένει η περισσότερο πληττόμενη.

"Βλέποντας αυτούς τους αριθμούς, τους αριθμούς του θανάτου, των ανθρώπων που πέθαναν, είναι τόσο τρομερό. Από την άλλη πλευρά έχουμε τον αριθμό των κρεβατιών που χρησιμοποιούμε, και είναι σημαντικά μειωμένος, κι αυτό συνήθως είναι η ένδειξη πως κατεβαίνουμε την καμπύλη", είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πολλά είναι τα κρούσματα και στην πόλη του Ντιτρόιτ, όπου τα τελευταία 24ωρα χρησιμοποιείται ένα τεστ που μπορεί να ανιχνεύσει τον ιό μέσα σε μερικά λεπτά.

Οι δοκιμές γίνονται κατά προτεραιότητα σε αστυνομικούς, υγειονομικούς υπαλλήλους και οδηγούς λεωφορείων.

Άλλες περιοχές με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων είναι η πολιτεία της Λουιζιάνα και η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον.

Ο κίνδυνος δείχνει μεγαλύτερος για τις μειονοτικές κοινότητες της χώρας, που σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν επηρεαστεί δυσανάλογα από την πανδημία.

Πηγή: gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.