Τσιόδρας: 22 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ - 22 νέα κρούσματα

22 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Στα 2.192 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορoνοϊού στη χώρας μας καθώς καταγράφηκαν 22 νέα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Οι νεκροί έφτασαν τους 102 καθώς το τελευταίο 24ωρο πέθανε ακόμη ένας άνθρωπος.
Παράλληλα, 22 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ ενώ 72 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι. Συνολικά έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 50.700 κλινικά δείγματα.

Από τα συνολικά κρούσματα τα 599 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 899 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε πως, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, εκτιμάται πως θα αναμένονται νέα επιδημικά κύματα, εάν δεν υπάρξουν άλλα μέτρα (φάρμακα, εμβόλιο), μέχρι να υπάρξει συλλογική ανοσία.

Συνέχιζε λέγοντας πως οι επιστήμονες τονίζουν την πιθανότητα πιο σημαντικών επιδημιών τον χειμώνα.

«Xρειάζεται επαγρύπνηση για τα δυο επόμενα χρόνια», είπε.

Όσον αφορά το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού, είπε πως αυτό ακόμα αργεί ωστόσο σημείωσε πως ένα εμβόλιο από τα 70 που δοκιμάζονται είναι στη φάση 2.

Συνέχισε λέγοντας πως είναι πρόωρο να μιλάμε για τη στρατηγική μετάβαση στην επόμενη φάση.

«Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για μετάβαση στην επόμενη φάση. Απαιτούνται αυστηρές αποφάσεις, όπως η τήρηση των αποστάσεων. Παντού δυσκολίες, παντού αποφάσεις, παντού υγιεινή».

Τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται σταδιακά, είπε τονίζοντας πως όλες οι χώρες κάνουν μικρά βήματα, με πάρα πολύ αυστηρούς κανόνες.

Ανέφερε το παράδειγμα της Δανίας λέγοντας πως εάν η χώρα δει ότι ανοίγοντας τα σχολεία εχει περισσότερα κρούσματα και θανάτους, θα τα ξανακλείσει. 

«Όχι μετακινήσεις το Πάσχα - Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας για την άρση των μέτρων»

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για συγκεκριμένους λόγους, όχι σε μετακίνηση σε σπίτια φίλων και συγγενών για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα.

«Το αρνί θα το ψήσουμε είτε μόνοι μας είτε στο φούρνο της γειτονιάς», συνέχισε.

Τόνισε πως ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο ακέραιο και πως θα επιβληθούν όλα τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

«Το μεγάλο στοίχημα της ημέρας είναι να μη θέσουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας και των ηλικιωμένων ανθρώπων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες», τόνισε.

Τόνισε με έμφαση πως «μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, με βάση τα δεδομένα θα ανοίξουμε τη συζήτηση για χαλάρωση μέτρων».
Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει μεγάλες συναθροίσεις και συνωστισμό σε αυλές και ταράτσες σπιτιών.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων σε κομβικά σημεία των οδικών δικτύων.

Αρνητικά όλα τα τεστ κορωνοϊού των επιβατών από τις τρεις πτήσεις

Αναφορικά με τις πτήσεις που αφίχθηκαν από Παρίσι, Λάρνακα και Ρώμη, χτες, Μ. Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι και 215 επιβάτες υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό και όλα βγήκαν αρνητικά.

Σημείωσε πως συνεχίζονται οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού και πως σήμερα, Μ. Τετάρτη έφτασαν 41 άτομα από το Κατάρ, 134 από Λάρνακα, 107 από Βρυξέλλες. Όλοι ελέγχθησαν για κορωνοϊό και οδηγήθηκαν σε ξενοδοχεία της Αττικής όπου θα παραμείνουν μέχρι αύριο και θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματά τους.

Ακόμη ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί που πήγαν να σπάσουν την καραντίνα σε ξενοδοχείο της Νότιας Αττικής.

«Ήταν αρνητικοί αλλά έπρεπε να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και ασκήθηκαν όλες οι νομικές ενέργειες κατά τους και ενημερώθηκαν οι πρεσβείες τους».

πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.