Ιταλία - Κορονοϊός: Πότε επιστρέφουν πάνω από 2,5 εκατ. εργαζόμενοι

Πυρετός διαβουλεύσεων στη Ρώμη για το πώς οι πολίτες θα επανέλθουν στην κανονικότητα.Στις 4 Μαΐου 2020 επιστρέφουν περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ιταλία.


Ο Τζουζέπε Κόντε συναντήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 με τον μάνατζερ Βιτόριο Κολάο, επικεφαλής της «ομάδας δράσης» που καλείται να παρουσιάσει μια συνολική πρόταση για το πώς θα πραγματοποιηθεί η βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα μετά τον κορονοϊό στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει στα ιταλικά ΜΜΕ, στις 4 Μαΐου 2020 αναμένεται να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους περίπου 2,8 εκατομμύρια Ιταλοί. Παράλληλα, θα αυξηθεί και ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι στη φάση αυτή εργάζονται με τηλεργασία.

Ο Βιτόριο Κολάο ξεκαθάρισε στον Κόντε ότι θα πρέπει να επισημοποιηθεί πρωτόκολλο για τις συνθήκες πρόληψης και ασφαλείας στα δημόσια ΜΜΜ της χώρας. «Κανένας επιβάτης δεν θα πρέπει να ταξιδεύει όρθιος» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, από τις αρχές Μαΐου αναμένεται να επιτραπεί στους Ιταλούς ποδοσφαιριστές να ξαναρχίσουν ατομικές προπονήσεις. Κάτι που σημαίνει ότι μέσα στον Μάιο θα μπορούσαν πιθανόν να ξαναρχίσουν να διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, φυσικά με εντελώς διαφορετικές συνθήκες απ' ό,τι συνέβαινε πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού.

Η ιταλική κυβέρνηση, το πολύ μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει ακόμη να εγκρίνει νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων, τα οποία μπορεί να αγγίξουν συνολικά τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.