Μόσιαλος: 254 κλινικές δοκιμές εξετάζουν θεραπείες ή εμβόλια

Τουλάχιστον 254 κλινικές δοκιμές εξετάζουν θεραπείες ή εμβόλια για τον κορονοϊό όπως αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτησή του στο FaceBook.

Για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τις δοκιμές που πραγματοποιούνται παγκοσμίως για την εύρεση φαρμάκου ή εμβολίου για την καταπολέμηση του κορονοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής πολιτικής της υγείας και διευθυντής του LSE Health στο London School of Economics and Political Science στο Λονδίνο, Ηλίας Μόσιαλος.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ανάρτηση, ο κ. Μόσιαλος αναφέρει πως «υπάρχουν 254 κλινικές δοκιμές που εξετάζουν θεραπείες ή εμβόλια για τον ιό, ενώ έχουν προγραμματιστεί εκατοντάδες άλλες δοκιμές».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κου Μόσιαλου:

«Ο κορονοϊός ως παγκόσμια ερευνητική προτεραιότητα
»Για τις εταιρείες φαρμάκων, υπάρχει ξαφνικά μόνο μία προτεραιότητα: ο κορονοϊός. Περισσότερες από 140 πειραματικές θεραπείες φαρμάκων και εμβόλια για τον κορονοϊό βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως. Tα περισσότερα είναι σε πρώιμα στάδια, συμπεριλαμβανομένων 11 που είναι ήδη σε κλινικές δοκιμές, σύμφωνα με την Informa Pharma Intelligence. ⠀
»Μετρώντας τα φάρμακα που έχουν εγκριθεί για άλλες ασθένειες, υπάρχουν 254 κλινικές δοκιμές που εξετάζουν θεραπείες ή εμβόλια για τον ιό, ενώ έχουν προγραμματιστεί εκατοντάδες άλλες δοκιμές. Οι ερευνητές έχουν κυριολεκτικά συμπιέσει χρονοδιαγράμματα ελαχιστοποιώντας τους χρόνους - διαδικασίες και πειράματα που κανονικά θα έπαιρναν ολόκληρους μήνες, γίνονται σε εβδομάδες ή ακόμα και ημέρες. «Δεν έχουμε δουλέψει ποτέ τόσο γρήγορα, με τόσους πολλούς πόρους σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Paul Stoffels, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Johnson & Johnson.
»Μετά την εξεύρεση της ερευνητικής κατεύθυνσης, οι ερευνητές πρέπει να βελτιστοποιήσουν την πειραματική τους προσέγγιση. Έτσι μεγιστοποιούν την ικανότητα καταπολέμησης των ουσιών υπό-ανάπτυξη έναντι του στόχου, και προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ανεπιθύμητων παρενεργειών. Οι ενώσεις πρώτα δοκιμάζονται στο εργαστήριο, σε ζώα και στην τελική φάση σε ανθρώπους. Αν η προσέγγιση είναι επιτυχημένη, απαιτείται περισσότερος χρόνος για την παρασκευή μεγάλου ποσοτήτων, δηλαδή μεγάλου αριθμού δόσεων για φαρμακευτική ή προληπτική χρήση.
»Αναμένουμε μέσα στο καλοκαίρι τα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές για τις περισσότερες θεραπείες και τα εμβόλια για να μάθουμε εάν οι ουσίες είναι ασφαλείς προς ανθρώπινη χρήση. (πηγή WSJ)».Πηγή: athensvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.