Ισπανία: Χαλαρώνουν τα αυστηρά μέτρα από τις 2 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, σε διάγγελμά του προς το έθνος το Σάββατο, ανακοίνωσε ότι εφόσον ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 συνεχίσει να μειώνεται, θα επιτραπεί από τις 2 Μαΐου στους πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να ασκηθούν.
Ο Σάντσεθ είπε ότι οι Ισπανοί θα επιτραπεί να βγαίνουν έξω για να αθλούνται ή για να κάνουν έναν περίπατο, συνοδευόμενοι από ένα πρόσωπο με το οποίο συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι, αν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ευνοϊκή.

Από τις 14 Μαρτίου οι Ισπανοί ζουν σε μια από τις αυστηρότερες καραντίνες που έχουν επιβληθεί σε χώρα της Ευρώπης. Επιτρέπεται να βγαίνουν έξω για να αγοράζουν τρόφιμα ή φάρμακα ή για να εργάζονται –εφόσον η δουλειά τους είναι απολύτως αναγκαία– όχι όμως και για να αθλούνται.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό αυξήθηκε σήμερα στην Ισπανία σε 22.902, από 22.524 που ήταν χθες, έγινε γνωστό από μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες El Pais και El Mundo και επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών μέσα σε μια μέρα ήταν 378, σημειώνοντας μικρή αύξηση από τους 367 που ήταν χθες, Παρασκευή -ο χαμηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί τον τελευταίο μήνα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 223.759 από 219.764 την προηγουμένη.

«Σπάνε» ήδη την καραντίνα οι Ισπανοί

Εξάλλου, οι αυστηροί περιορισμοί που έχει επιβάλει η ισπανική κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού προκειμένου να αναγκάσει τους πολίτες της χώρας να μείνουν σπίτι φαίνεται πως έχουν κουράσει τους Ισπανούς.
Γι’ αυτό και, καθώς επιτρέπεται, μεταξύ άλλων, η έξοδος στους πολίτες που θέλουν να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους, κάποιοι αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τον δημιουργικό τους οίστρο, αναφορικά με τι εννοεί η κυβέρνηση με τον όρο «κατοικίδιο».
Την περασμένη Παρασκευή η Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας ανέβασε στο λογαριασμό της στο Twitter τη φωτογραφία ενός άνδρα που έλαβε πρόστιμο για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά την πανδημία του κορονοϊού καθώς «έβγαζε βόλτα» ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα του στην πόλη Λογρόνιο της βόρειας Ισπανίας.
Ωστόσο, ο κύριος αυτός δεν ήταν ο μόνος.
Στις 25 Μαρτίου, ένας άλλος κατηγορήθηκε για ανάλογο αδίκημα καθώς περπατούσε στο δρόμο κρατώντας από το λουρί μία κότα.

Στις 16 Μαρτίου ένας άλλος άνδρας εμφανίστηκε να βγάζει βόλτα ένα ψεύτικο σκυλάκι. Το περιστατικό αυτό επίσης ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της ισπανικής αστυνομίας, με την σύσταση προς τους πολίτες να μην επιχειρούν να εξαπατήσουν τα αστυνομικά όργανα.

Την ίδια ημέρα, το τοπικό αστυνομικό τμήμα της πόλης Μούρθια ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει έναν πολίτη να περπατά μεταμφιεσμένος ως Τυραννόσαυρος Ρεξ.
Η ισπανική κυβέρνηση, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, επέκτεινε τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 9 Μαΐου, επιμηκύνοντας το συνολικό χρονικό διάστημα του εγκλεισμού των Ισπανών κατά 8 εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.