Τσιόδρας: 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ - 526.000 ανάρρωσαν σε όλο τον κόσμο

33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ
Στα 15 έφτασαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Παράλληλα 3 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να αγγίζει τους 105. Οι 29 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89,5% των θανόντων είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2.207.
Ακόμη 69 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, με το 83% να έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.
Παράλληλα, 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

526.000 άνθρωποι ανάρρωσαν και έγιναν καλά σε όλο τον κόσμο
Σε παγκόσμιο επίπεδο έως σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.109.000 κρούσματα του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 526.000 άνθρωποι ενώ μολύνθηκαν από τον ιό, ανάρρωσαν και έγιναν καλά. 
Σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 137.906 θάνατοι.
Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τους περισσότερους θανάτους.

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνισης τους επόμενους μήνες.
Αναφερόμενος στο Πάσχα, είπε πως αυτές οι ημέρες έχουν έναν θρησκευτικό χαρακτήρα.
«Όταν πριν από 30 χρόνια σαν φοιτητής είχα επισκεφτεί το Άγιο Όρος για να δω μια ακραία μορφή ζωής, μου είχαν μείνει τα λόγια ενός μοναχού "Η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάς στο μπαλκόνι είναι εσωτερικό βίωμα"», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Τσιόδρας είπε ότι δεν συμμεριζόμαστε τις θεωρίες συνομωσίας για την προέλευση του κορονοϊού και πρόσθεσε ότι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότεροι είναι οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. 
Μάλιστα, αναφέρθηκε σε επιστολή που έλαβε από ηλικιωμένο για να πει ότι είναι επικίνδυνο να ανοίξουμε τις επαφές για τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους, αλλά αυτό δεν θα γίνει πολύ σύντομα, είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο είναι χαμηλό το επίπεδο της ανοσίας, προσθέτοντας: «Δεν θέλω τα πω πότε. Δεν είμαστε προφήτες. Θα δούμε δεδομένα και θα σας πούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.