Κορονοϊός: Αναγκάστηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να «απαντήσει» στους συνωμοσιολόγους για το 5G

Μετά την έκταση που πήρε τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστότοπους και εφημερίδες που "ζουν" για τις θεωρίες συνωμοσίας το ζήτημα του αν η τεχνολογία 5G (επόμενη γενιά κεραιών κινητής τηλεφωνίας και μετάδοσης δεδομένων) προκαλεί ή επιδεινώνει τη νόσο COVID-19, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναγκάστηκε να απαντήσει.
Παρά το γεγονός ότι κάθε σοβαρός επιστήμονας γνωρίζει πολύ καλά πως ο κορονοϊός ουδεμία σχέση έχει με την τεχνολογία 5G, εντούτοις οι τρομολαγνικές θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο παρασύρουν πολλούς ανθρώπους στο να πιστεύουν πράγματα που δεν ευσταθούν επιστημονικά.

ΠΟΥ: ΟΧΙ, ο κορονοϊός δεν προκαλείται ούτε και εξαπλώνεται μέσω των δικτύων 5G
Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο ΠΟΥ στην σχετική του ιστοσελίδα όπου "απαντάει" σε κάθε λογής θεωρίες συνωμοσίας και παρερμηνείες σχετικά με τη νόσο COVID-19:
κορονοϊός
Οι ιοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν μέσω ραδιοκυμάτων και δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η νόσος COVID-19 εξαπλώνεται σε πολλές χώρες που δεν διαθέτουν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων της αναπνευστικής οδού, όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει, φτερνίζεται, ή μιλάει. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να μολυνθούν αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια και εν συνεχεία αγγίζοντας τα μάτια, το στόμα, ή την μύτη τους.


Πηγή: iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.