Θωράκισε την μνήμη σου με 8 τροφές

Το άγχος, η κούραση έχουν ως αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την μνήμη σου, δίνοντας σου την εντύπωση μέσα στην ημέρα ότι υπάρχουν φορές που σε... εξαπατά.
Το κλειδί είναι να ακολουθήσεις μια διατροφή πλούσια σε μωβ και κόκκινες τροφές οι οποίες αφενός θα σε γεμίσουν με θρεπτικά συστατικά και αφετέρου, μέσω του φυτοχημικού ανθοκυάνη, θα "καθαρίσουν" το κεφάλι σου βελτιώνοντας την μνήμη σου.

Από δω και πέρα λοιπόν να αρχίσεις να συμπεριλαμβάνεις στο διατροφολόγιο σου τις παρακάτω τροφές:

Μήλο
Τα μήλα περιέχουν υψηλά επίπεδα κερσετίνης, ενός αντιοξειδωτικού, που έχει αποδειχθεί σε μελέτες, ότι προστατεύει από το Αλτσχάιμερ. Η περισσότερη κερσετίνη βρίσκεται στη φλούδα, η οποία περιέχει και την ανθοκυάνη.

Σταφύλι
Τα κόκκινα, μοβ και μαύρα σταφύλια περιέχουν κερσετίνη και ανθοκυάνη. Το κόκκινο κρασί περιέχει επίσης αυτά τα φυτοχημικά, δεν πρέπει όμως να το παρακάνετε, καθώς θα εξουδετερώσετε τα οφέλη. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα είναι ό,τι πρέπει.

Σπανάκι
Μελέτη έδειξε πως το τάισμα των ποντικιών με σπανάκι εμπόδισε αλλά και ανέστρεψε την απώλεια μνήμης. Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στην υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, μια θρεπτική ουσία που προστατεύει από το Αλτσχάιμερ και την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία. Μόλις, μισό φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι, καλύπτει τα δύο τρίτα της ημερήσιας ανάγκης μας σε φυλλικό οξύ.

Κρεμμύδι
Τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν ανθοκυάνη και κερσετίνη. Το κίτρινο και το λευκό κρεμμύδι περιέχει επίσης καλά επίπεδα κερσετίνης.

Μπρόκολο
Το μπρόκολο περιέχει κερσετίνη και είναι επίσης μια καλή πηγή φυλλικού οξέος.

Παντζάρι
Τα παντζάρια είναι καλή πηγή ανθοκυάνης και φυλλικού οξέος.

Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα είναι μια εξαιρετική πηγή ανθοκυάνης. Περιέχει επίσης νασουνίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα λιπίδια στις μεμβράνες των κυττάρων του εγκεφάλου.

Δενδρολίβανο
Το δενδρολίβανο περιέχει καρνοσικό οξύ, μια νευροπροστατευτική ουσία που μελέτη έχει δείξει ότι ακόμα και η μυρωδιά του δεντρολίβανου βελτιώνει τη μνήμη των εργαζομένων σε γραφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.