Αποκάλυψη BBC: Ελλείψεις σε ιατρικά προστατευτικά υλικά - Αμέλεια της κυβέρνσης Τζόνσον

Η βρετανική κυβέρνηση αμέλησε να προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες κρίσιμων αναλώσιμων προστατευτικών υλικών για τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Panorama του BBC που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (27/4).


Η εκπομπή αποκάλυψε πως όταν ξέσπασε η πανδημία στη χώρα η κυβέρνηση δεν είχε στις αποθήκες της ιατρικές ρόμπες, προστατευτικά ματιών, μπατονέτες για λήψη δειγμάτων από ασθενείς και σάκους σορών.
Σημειώνεται ότι γιατροί και νοσηλευτές αναφέρουν συνεχώς ελλείψεις σε εξοπλισμό ατομικής προστασίας.
Ένας στους τέσσερις γιατρούς στη Βρετανία έχουν χρησιμοποιήσει δεύτερη φορά υλικά μίας χρήσης, λόγω των ελλείψεων.

Δημοσκόπηση μετ
αξύ των μελών του Βασιλικού Συλλόγου Ιατρών αποκαλύπτει μάλιστα ότι ένας στους τέσσερις έχουν χρησιμοποιήσει δεύτερη φορά υλικά μίας χρήσης, λόγω των ελλείψεων.
Η εκπομπή του BBC έδειξε πως όταν αποφασίστηκε η αποθήκευση υλικών για την αντιμετώπιση πανδημίας το 2009, τέτοιου είδους κρίσιμα υλικά δεν συμπεριλήφθηκαν στον προγραμματισμό, καθώς το επικρατέστερο σενάριο πανδημίας αφορούσε κάποια μορφής γρίπη και όχι κάποιον κορονοϊό.

Παρόλα αυτά, μόλις τον περασμένο Ιούνιο η συμβουλευτική της κυβέρνησης επιστημονική επιτροπή για ιούς του αναπνευστικού συστήματος είχε συστήσει την αγορά υλικών που τώρα δεν επαρκούν, συγκεκριμένα ιατρικές ρόμπες.
Επίσης, στην εκπομπή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έχει μετρήσει τα προστατευτικά γάντια μιας χρήσης που στέλνει στα νοσοκομεία της χώρας ανά ένα και όχι ανά ζευγάρι όταν αναφέρεται στη συνολική ποσότητα υλικών που έχει προμηθευτεί.

Η κυβέρνηση απαντά ότι έχει κάνει τα σωστά βήματα ως προς την εξασφάλιση εξοπλισμού ατομικής προστασίας εν μέσω τεράστιας παγκόσμιας ζήτησης.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.