Σύψας: Πόσο θα επηρεάσει ο κορονοϊός τις καλοκαιρινές διακοπές

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει ο κορονοϊός στο καλοκαίρι μας.

«Ακόμα είμαστε σε συναγερμό, ακόμα είμαστε σε απομόνωση ακόμα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, καλώς συζητάμε τι θα γίνει μετά αλλά να μην ξεχνάμε ότι τον Απρίλιο πρέπει να τηρούμε τα μέτρα απομόνωσης. Διακοπές το καλοκαίρι θα κάνουμε, αλλά με κανόνες», δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στο κανάλι του ΣΚΑΪ ο κ. Σύψας έκανε λόγο για αλλαγές στις οργανωμένες παραλίες. «Για παράδειγμα στις οργανωμένες παραλίες που ήταν χιλιάδες κόσμου, θα είναι τώρα λιγότεροι. Και επίσης θα κοιτάμε γύρω μας, θα κρατάμε τις αποστάσεις. Από εδώ και πέρα θα ζούμε με κανόνες. Το καλοκαίρι δεν θα εξαφανιστεί με μαγικό τρόπο ο κορονοϊός, θα είναι εκεί. Δεν θα εξαφανιστεί, θα είναι γύρω μας, θα πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας, μπορεί να κολλήσουμε», σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και υπογράμμισε πως θα υπάρχουν κανόνες στα ταξίδια, στα ξενοδοχεία, στις πτήσεις. «Θα είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι, πρέπει να το καταλάβουμε. Είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση».

Τέλος ο κ. Σύψας επανέλαβε ότι «αν το Πάσχα δεν τηρήσουμε τα μέτρα και γίνουν έκτροπα τότε να είστε σίγουροι ότι αντί για πτώση, τον Μάιο θα δούμε άνοδο των κρουσμάτων» και προειδοποίησε ότι «δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση το σύστημα υγείας να μην αντέξει».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.