«Πόλεμος» ΗΠΑ - Κίνας για τον κορονοϊό: Οι μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο - «Το Πεκίνο λέει ψέματα»

Οι ΗΠΑ βασισμένες σε έρευνες των μυστικών υπηρεσιών τους, καταγγέλλουν πως η Κίνα αποκρύπτει τα πραγματικά κρούσματα του κορονοϊού.
Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν πως η Κίνα κρύβει τα πραγματικά κρούσματα του κορονοϊού, βασισμένες σε έρευνες των μυστικών υπηρεσιών τους. Σύμφωνα λοιπόν, με την dailymail τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες και είπαν ότι ενημερώθηκε ο Λευκός Οίκος σε σχετική συνεδρίαση που είχε. Μάλιστα, ένας από αυτούς είπε στο Bloomberg, ότι τα κρούσματα της Κίνας είναι πλασματικά και κατασκευάζονται από την κυβέρνηση.

Επιπλέον, υπάρχει παγκόσμιος σκεπτικισμός για τον χειρισμό της πανδημίας στην Κίνα. Την στιγμή που ο κορονοϊός πλήττει τον πλανήτη και υπάρχουν ελάχιστα επιστημονικά στοιχεία, η κυβέρνηση δηλώνει πως ελέγχει την κατάσταση και δεν υπάρχουν καινούργια εγχώρια κρούσματα, με εξαίρεση όσους γυρνάνε από το εξωτερικό. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν εξετάστηκαν οι ασυμπτωματικοί με εξαίρεση μια μικρή μερίδα ατόμων, με 1500 να βγαίνουν θετικοί.

Επίσης, ο γραμματέας της αμερικανικής κυβέρνησης Μάικ Πομπέο είχε δηλώσει πως η Κίνα μαζί με άλλα κράτη στον κόσμο, πρέπει να ανακοινώνουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που διαθέτουν για την πανδημία.

«Πρέπει να μαζέψουμε όσες πληροφορίες γίνεται» είπε και πρόσθεσε ότι «ώστε να μπορούμε να σώσουμε ζωές με την ικανότητα της αλληλοβοήθειας και του διαμοιρασμού της γνώσης για την πανδημία του κορονοϊού».

«Προειδοποιώ κάθε κράτος: Κάντε ότι μπορείτε για να συλλέξετε πληροφορίες. Κάντε το καλύτερο για να τις μοιραστείτε με τους υπόλοιπους. Εμείς (οι ΗΠΑ) το κάνουμε», τόνισε στην τοποθέτηση του ο Μάικ Πομπέο.

«Η πραγματικότητα είναι ότι θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι αν η Κίνα ήταν πιο κοντά», δήλωσε ο Mike Pence σε συνέντευξη του CNN την Τετάρτη 1η Απριλίου.

Παγκόσμια ανησυχία
Σε όλο τον κόσμο οι ειδικοί ανησυχούν για το γεγονός, πως η Κίνα διαδίδει ψευδείς πληροφορίες για τον κορονοϊό. Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα με παραπάνω από 200.000 κρούσματα και 3.500 θανάτους και ακολουθούν η Ιταλία και η Ισπανία. Αν λοιπόν, ισχύουν οι κατηγορίες του Λευκού Οίκου, ανατρέπεται η όλη κατάσταση, καθώς η επιστημονική κοινότητα σημαίνει ότι θα έχει ακόμη λιγότερα στοιχεία από τα ήδη υπάρχοντα.

Επιπλέον, η Κίνα θα περιορίσει την επιρροή της και στην αξιοπιστία της, ως κράτος παγκόσμια. Εξάλλου, ήδη υπάρχουν τριγμοί στις διπλωματικές της σχέσεις από την πανδημία, με την οικονομία της να πλήττεται από επιχειρήσεις που φεύγουν ή διακόπτουν τους διαύλους επικοινωνίας.


Πηγή: dailymail, ieidiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.