Τσιόδρας: Ελπιδοφόρα αποτελέσματα από ενδοφλέβιο φάρμακο

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα από ενδοφλέβιο φάρμακο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.
Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης απογευματινής ενημέρωσης για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, το Σάββατο 11 Απριλίου 2020, ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για ελπιδοφόρες εξελίξεις με θεραπευτικά σχήματα που εφαρμόζονται σε ασθενείς με κορονοϊό στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα κλινικών μελετών που γίνονται διεθνώς, με τη συμμετοχή και της χώρας μας για το νέο υποσχόμενο θεραπευτικό σχήμα με ενδοφλέβια χρήση ρεμντεσιβίρης σε ασθενείς με κορονοϊό.

"Από το εξωτερικό είχαμε κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα, σχετικά με τη χρήση ενός ενδοφλέβιου φαρμάκου στο οποίο έχει πρόσβαση και η χώρα μας μέσω τριών τρόπων.
Ο πρώτος είναι κλινικές μελέτες, στις οποίες συμμετέχουν τέσσερα νοσοκομεία, μάλλον κλινική μελέτη η οποία διεξάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συμμετέχουν τέσσερα νοσοκομεία.
Δωρεάν πρόγραμμα διευρυμένης πρόσβασης σε άλλα τέσσερα επιλεγμένα, από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, νοσοκομεία της χώρας.
Και μέσω της μελέτης Solidarity του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία σύντομα θα αρχίσει σε άλλα τρία νοσοκομεία της χώρας.
Αυτό γίνεται για να επιταχύνουμε και να υπάρχει πρόσβαση σε αυτό το φάρμακο για τους ασθενείς και στην Ελλάδα.Θέλουμε οι ασθενείς μας να μπορούν να ωφεληθούν από τις αναδυόμενες θεραπείες οι οποίες είναι διαθέσιμες στην χώρα μας με τρεις διαφορετικούς τρόπους" εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.

Επικαλούμενος δημοσίευμα ενός από τα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, το «The New England Journal of Medicine», ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι η εν λόγω θεραπεία δείχνει μία αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 68% ακόμα και στα σοβαρά περιστατικά.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης και στη χρήση ορού αντισωμάτων από ασθενείς που είχαν "κολλήσει" κορονοϊό και πλέον είναι καλά. Τόνισε, πάντως, ότι απαιτούνται 14 ημέρες από την ημέρα που οι φορείς Covid-19 έχουν αποθεραπευτεί προκειμένου να είναι "καθαροί" από νόσο και συμπτώματα και να μπορούν να δώσουν αντισώματα για ασθενείς που περνούν βαριά τη λοίμωξη του κορονοϊού.

"Ίσως είναι μία θεραπευτική προσέγγιση που είναι ωφέλιμη όχι μόνο σε προχωρημένο στάδιο αλλά και στο αρχικό στάδιο της νόσου" τόνισε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το πρωτόκολλο θα εφαρμοστεί στη χώρα μας αλλά δεν πρέπει να το δει κάποιος ως κάτι σίγουρο, καθώς χρειάζεται "χρόνος και αποτελέσματα προκειμένου να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητα της μεθόδου".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.