Τσιόδρας: Ποιες είναι οι πιο ευάλωτες ομάδες στον ιό

Τις κατηγορίες ασθενών που είναι οι πλέον ευάλωτοι και διατρέχουν κίνδυνο ακόμα και να καταλήξουν, ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 24/4.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, σύμφωνα με επιστημονική ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, οι κατηγορίες ασθενών είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου είναι οι εξής: οι καρδιοπαθείς (19,4%), οι χρόνια αναπνευστικοί άρρωστοι (εξαιρείται το άσθμα) 16,5%, οι ασθενείς με διαβήτη (14,8%), οι νεφροπαθείς (9,5%) και οι υπερτασικοί (11,6%).

Όσον αφορά στα παιδιά, εξακολουθεί να ισχύει αυτό που λέγαμε, είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε «ότι ο δευτερογενής δείκτης προσβολής, δηλαδή η πιθανότητα ότι μια λοίμωξη συμβαίνει μεταξύ ευαίσθητων ατόμων, που δεν έχουν ανοσία, μέσα σε μια συγκεκριμένη ομάδα της κοινωνίας, είτε αυτό λέγεται το σπίτι μας, είτε στενή επαφή, εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος αυτός ο αριθμός για τα παιδιά, σε σχέση με τους ενηλίκους: 4/7% σε σχέση με 11.7% με τους ενήλικες».

Η πιθανότητα λοίμωξης σε παιδιά είναι 0.26 φορές σε σχέση με αυτή που έχουν οι ενήλικες άνω των 60.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.