Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι θα κολλήσουν - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Ανήσυχοι φαίνεται πως είναι οι Έλληνες σχετικά με τον κορονοϊό και τη μετάδοσή του.
Ειδικότερα, πανελλαδική έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων interview διαπίστωσε την άποψη της κοινής γνώμης όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.
Το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά πολύ έως και αρκετά πιθανό να κολλήσει κορονοϊό, έναντι του 42% που θεωρεί το ενδεχόμενο είτε μικρό, είτε καθόλου πιθανό, ενώ το 8% δηλώνει πως δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Τώρα, σχετικά με την καθημερινή τηλεοπτική ενημέρωση για τις εξελίξεις περί της πορείας του ιού από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, το 67% δηλώνει ότι την παρακολουθεί καθημερινή, το 21% δύο - τρεις φορές την εβδομάδα, το 7% πιο σπάνια, ενώ το 5% ποτέ.

Πέντε στους 10 θεωρούν πως η κάλυψη του ζητήματος του κορονοϊού γίνεται πολύ καλά από την ελληνική τηλεόραση, σε αντίθεση με το 35% που απαντά πως η τηλεόραση χειρίζεται το θέμα το ίδιο με άλλες φορές στο παρελθόν και το 10% χειρότερα.

Σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 87% τις κρίνει θετικές ενώ το 10% αρνητικές.

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, το 54% των πολιτών τη θεωρεί απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, το 7% τη θεωρεί αχρείαστη και το 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση


Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.