Τσιόδρας: Ανοίγουν σταδιακά τα σχολεία – Υποχρεωτικές μάσκες - Νέα συμπτώματα του κορονοϊού

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 17 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.534, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την επιστροφή, σταδιακά, στην κανονικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η υποχρεωτική χρήση μάσκας μετά την άρση των μέτρων.
«Θέλει πολύ προσοχή» τόνισε και είπε πως θα παρακολουθούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Ο πληθυσμός των παιδιών φαίνεται πως κινδυνεύει λιγότερο και μεταδίδει λιγότερο. Σε όλο τον κόσμο είναι μια σταθερή, μόνιμη εικόνα. Υπήρξε μόνο μία λευκή ψήφος στην Επιτροπή όλοι είπαν ναι στο άνοιγμα των σχολείων», σημείωσε ο καθηγητής κατά την ενημέρωση της Δευτέρας 27/4 για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και υπογράμμισε: «“Η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και εισηγήθηκε την επανέναρξη της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία θα πρέπει να γίνει σταδιακά, με προϋποθέσεις, με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων. Δεν θέλουμε να πάθουν κάτι κακό τα παιδιά, εμείς εισηγούμαστε» τόνισε.

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους κλειστούς χώρους μετά την άρση των μέτρων: “Επίσης η Επιτροπή μας τοποθετήθηκε για την επόμενη φάση των μέτρων, σχετικά με την ισχυρή σύσταση ή υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά την μετακίνησή μας με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κι όταν επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους και κλειστούς χώρους.”
Θα είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, για παράδειγμα παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Να σημειωθεί πως αυτό θα ισχύει τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πελάτες.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας μίλησε και για μια σειρά από νέα συμπτώματα που ίσως “δείχνουν” πως κάποιος πάσχει από τον ιό.

“Σχετικά με τα συμπτώματα που μπορεί να μας οδηγήσουν στην υποψία πως έχουμε τη νόσο, τοποθετήθηκε πρόσφατα επιτροπή επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και προσέθεσε κάποια περαιτέρω συμπτώματα που πρέπει να τα γνωρίζουμε όλοι μας”, σημείωσε αρχικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.
“Στα συμπτώματα εκτός από τα γνωστά μας, δηλαδή τον πυρετό, τον βήχα ο οποίος μπορεί να είναι ξερόβηχας, αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από απόχρεμψη, το λαχάνιασμα ή την δυσκολία στην αναπνοή, που ήταν τα τρία κύρια συμπτώματα γι’ αυτή τη νόσο, προστέθηκαν οι κρυάδες, το ρίγος, δηλαδή το τρεμούλιασμα του ανθρώπου, οι μυαλγίες, η κεφαλαλγία, δηλαδή ο πονοκέφαλος, ο πονόλαιμος και η ξαφνική απώλεια ή διαταραχή της γεύσης ή της όσφρησης. Τα συμπτώματα σας θυμίζω εμφανίζονται δύο έως δέκα τέσσερις ημέρες μετά την έκθεσή μας στον ιό και συνήθως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε τρεις με επτά ημέρες”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.