Εργαστήριο στη Γουχάν διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε ευθύνη για την προέλευση του κορονοϊού

Το εργαστήριο στην Κίνα το οποίο, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, θεωρείται πηγή του κορονοϊού διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε ευθύνη.
«Είναι αδύνατο αυτός ο ιός να προήλθε από εμάς», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN ο Γιουάν Ζιμίνγκ διευθυντής του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν. Σύμφωνα με την πλειονότητα των επιστημόνων, ο SARS-CoV-2 πιθανόν να μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ένα ζώο.

Όμως, η παρουσία του ινστιτούτου αυτού λίγα χιλιόμετρα μακριά από την αγορά της Γουχάν από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η επιδημία, τροφοδοτεί εικασίες για πιθανή διαρροή.

«Γνωρίζουμε ξεκάθαρα ποιου είδους έρευνες διεξάγονται στο ινστιτούτο και πώς αυτές χειρίζονται ιούς και δείγματα», τόνισε ο Γιουάν, ενώ κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι «προσπαθούν σκοπίμως να παραπλανήσουν τους ανθρώπους με πληροφορίες που βασίζονται αποκλειστικά σε εικασίες” και χωρίς αποδείξεις».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, έπειτα από πολλές επισκέψεις στο εν λόγω ινστιτούτο, είχε προειδοποιήσει το 2018 τις αμερικανικές αρχές για τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας σε ένα εργαστήριο που ερευνούσε τους κορονοϊούς που προέρχονταν από τις νυχτερίδες.

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.