"Πράσινο" φως στο πρώτο τεστ για τον κορονοϊό με βάση το σάλιο

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το πρώτο τεστ για τον κορονοϊό με βάση το σάλιο, τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2020, υπό συνθήκες έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ.

Το FDA χρησιμοποίησε την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για να εγκρίνει το τεστ του εργαστηρίου Rutgers RUCDR Infinite Biologics, ενημερώνοντας το πανεπιστήμιο για την έγκρισή του το περασμένο Σάββατο 11 Απριλίου 2020.

Το νέο τεστ με βάση το σάλιο στοχεύει να επιτρέψει αυξημένους ελέγχους, καθώς και ασφάλεια για τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι διεξάγουν τον έλεγχο. Το τεστ, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Spectrum Solutions και το Accurate Diagnostic Labs, θα είναι διαθέσιμο μέσω νοσοκομείων και κλινικών που σχετίζονται με το πανεπιστήμιο.

Η Spectrum Solutions είναι μια εταιρεία που εδρεύει στη Γιούτα των ΗΠΑ και παράγει παρόμοιες συσκευές για γενετικούς ελέγχους με βάση το DNA. Οι τρέχουσες δοκιμές απαιτούν από τους επαγγελματίες υγείας να πάρουν δείγματα από τη μύτη ή το λαιμό ενός ασθενούς.

Νοσοκομεία και κλινικές έχουν δώσει οδηγίες σε αυτούς τους επαγγελματίες να ξεφορτωθούν τα γάντια και τις μάσκες, εάν έρθουν σε επαφή με έναν ασθενή κορονοϊού, εντείνοντας το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε ιατρικά προστατευτικά υλικά.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.