Συνεχίζονται κανονικά οι αιμοκαθάρσεις στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι – Επί τόπου ο Σωτήρης Τσιόδρας

Συνεχίζονται οι αιμοκαθάρσεις στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, όπου συνολικά 28 άτομα, ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό και η εισαγγελία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πέντε άτομα ασυμπτωματικά βρίσκονται στην κλινική και νοσηλεύονται στο ισόγειο. Στον 1ο όροφο λειτουργεί η μία από τις δυο μονάδες αιμοκάθαρσης με άδεια του ΕΟΔΥ. Οι αιμοκαθάρσεις 50 ατόμων γίνονται κανονικά γιατί ακόμη και αν δεν είναι θετικά τα τεστ μπορεί να βρίσκεται η νόσος σε φάση επώασης και εάν μεταφερθούν σε άλλο χώρο υπάρχει κίνδυνος διασποράς κορωνοϊού.

Ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, εκπρόσωπος Τύπου της κλινικής Ταξιάρχαι μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Δημήτρη Οικονόμου ισχυρίστηκε ότι τηρήθηκαν απόλυτα όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν με βάση τα πρωτόκολλα.

Είπε πως όλα ξεκίνησαν από έναν εξωτερικό ασθενή ο οποίος είναι νεφροπαθής και κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. Είπε πως μόλις έφτασε τη Δευτέρα του Πάσχα στην κλινική με πυρετό αμέσως του έγιναν εξετάσεις και στη συνέχεια κλήθηκε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Ο κ. Κοκκινάκης είπε επίσης πως σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα της κλινικής εκτός από την κλινική τεχνητού νεφρού «δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα».

Λίγο πριν τις 12.30 έφτασε στην κλινική ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.



Από νωρίς ασθενοφόρα με ειδικά μέτρα προστασίας παραλαμβάνουν ασθενείς από την κλινική προκειμένου να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία καθώς έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία μιας ασθενούς η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την κατάσταση και πως ανησυχεί για τα παιδιά και τα εγγόνια της. «έχω και παιδιά! Έχω και εγγόνια! Η κόρη μου ερχόταν και καθόταν δίπλα μου! Τρελάθηκα! Στην κυριολεξία τρελάθηκα! Δεν με νοιάζει για μένα! Για το παιδί μου και τα εγγόνια μου με νοιάζει», είπε η γυναίκα κλαίγοντας την ώρα που μεταφερόταν.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτησηΣε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση και στις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Μέχρι στιγμής στην κλινική που βρίσκεται στα δυτικά προάστια, έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα , 13 αφορούσαν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 αφορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην ΓΓΠΠ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19.

Στη δομή στα νότια προάστια, με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους, ελήφθησαν δείγματα από 130 εργαζομένους και από όλους τους τρόφιμους και αναμένονται τα αποτελέσματα. Μέχρι τώρα στα 107 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν όλα αρνητικά.

Πηγή: Skai.gr, newsit



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.