Σοβαρές ελπίδες για έτοιμο εμβόλιο το Σεπτέμβριο

Η ισχυρότερη ομάδα επιστημών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη ότι το εμβόλιο που δοκιμάζει μπορεί να δουλέψει. Συζητήσεις ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή πριν την τελική έγκριση ώστε να υπάρχουν επαρκείς ποσότητες.
Ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπορεί να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την επιστήμονα που ηγείται μιας από τις προηγμένες ομάδες της Βρετανίας.

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Sarah Gilbert δήλωσε στους New York Times ότι είναι «80% πεπεισμένη» ότι το εμβόλιο μπορεί να λειτουργήσει και είναι δυνατό να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι τα εμβόλια συνήθως απαιτούν χρόνια για να αναπτυχθούν και ένα για τον κορονοϊό μπορεί να χρειαστεί μεταξύ 12 και 18 μήνες στην καλύτερη περίπτωση. Για την ομάδα της Οξφόρδης, όμως, «δεν είναι απλά προαίσθημα και καθώς περνά κάθε εβδομάδα έχουμε περισσότερα δεδομένα να εξετάσουμε», δήλωσε Gilbert στην εφημερίδα.

Η ομάδα είναι μια από τις δεκάδες που δουλεύουν πάνω σε ένα εμβόλιο και είναι η πλέον προηγμένη στη Μεγάλη Βρετανία. Καθώς η χώρα είναι για τέταρτη εβδομάδα σε lockdown, το εμβόλιο είναι δομικό στοιχείο για να χαλαρώσουν τα μέτρα και να επιστρέψει η κανονική ζωή. Σύμφωνα με την Gilbert τα τεστ στους ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Η παραγωγή εκατομμυρίων εμβολίων που θα είναι απαραίτητα, αν επιβεβαιωθεί η χρησιμότητά τους θα απαιτήσει μήνες. Η Gilbert δήλωσε ότι είναι σε συζητήσεις με την βρετανική κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση και την έναρξη της παραγωγής πριν γίνουν γνωστά τα τελικά αποτελέσματα, επιτρέποντας έτσι στους πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση στο εμβόλιο αν αποδειχτεί ότι λειτουργεί.

Όπως είπε «η επιτυχία έως το Σεπτέμβριο «είναι πιθανή αν όλα πάνε τέλεια».

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.