Κεραμέως: Να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο

"Προτεραιότητά μας είναι η Γ' Λυκείου"» σημείωσε η υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Τον Ιούνιο έχει στόχο το υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως.


Για τον τρόπο αλλά και το χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και για το πότε θα πραγματοποιηθεί η επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κα Κεραμέως απαντώντας σχετικά με την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες μετά την καραντίνα αλλά και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σημείωσε πως «περιμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για τη σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα το Μάιο και μετά θα εξετάσουμε πώς αυτή θα αφορά και τις εκπαιδευτικές δομές.

"Η πορεία είναι θετική, υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια. Επεξεργαζόμαστε τον βέλτιστο τρόπο αυτής της σταδιακής επαναφοράς. Προτεραιότητα έχει η Γ’ Λυκείου και οι Πανελλήνιες, προκειμένου αυτές να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο".

Ακολούθως, η υπουργός πρόσθεσε πως "δεν είναι η πρόθεση μας να πάμε σχολείο τον Ιούλιο. Θα δοθεί μία μικρή παράταση στο σχολικό έτος. Δεν αποκλείεται να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες σταδιακά, αλλά όχι όλες μαζί".

Τέλος, αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων σημείωσε πως "συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΔΥ για την παροχή οδηγιών για τα ατομικά μέτρα προστασίας και στην εκπαιδευτική κοινότητα".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.