Θα ανοίξουν όλα τα σχολεία - Οι τάξεις δεν θα είναι όπως τις ξέρουμε

To άνοιγμα όλων των σχολείων - δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων - προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης το βράδυ της Πέμπτης.«Στο μέτρο που θα κυλήσουν τα πράγματα, όπως σήμερα, αισθάνομαι ότι η καμπύλη βαίνει καλώς», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης το βράδυ της Πέμπτης, συνθήκη υπό την οποία μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία.

«Πιθανώς να ανοίξουν σε διαφορετικές φάσεις Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά. Αλλά πάντως θα ανοίξουν», ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον Τ/Σ Star.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναφορά αυτή του υπουργού βρίσκεται σε αντίθεση με τις εισηγήσεις μερίδας των ειδικών που προτείνουν να επιστρέψουν στα θρανία μόνο οι μαθητές της Γ΄Λυκείου, ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων.

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε πως με δεδομένο ότι η δημόσια υγεία αποτελεί τον πρώτιστο στόχο, οι τάξεις στις οποίες θα επιστρέψουν οι μαθητές «δε θα είναι οι τάξεις που έχουμε συνηθίσει». «Θα είναι τάξεις που θα λαμβάνουν απόλυτη μέριμνα για τη δημόσια υγεία. Εάν δούμε ότι κάτι δεν πηγαίνει όπως το θέλαμε, θα παρέμβουμε ρυθμιστικά ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις», συνέχισε.

Ο χρόνος άρσης του λουκέτου στην εκπαίδευση εξαρτάται από πολλές συνθήκες, όπως η εξάπλωση των κρουσμάτων, πρόσθεσε.

Πώς θα γίνει η άρση των μέτρων

Εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για άρση των περιορισμών σταδιακά σε ορίζοντα διμήνου, καθώς και αναμόρφωση του πλαισίου για τους περιορισμούς μετακινήσεων.

«Στην περίπτωση που θα έχουμε το άνοιγμα των καταστημάτων θα αναμορφωθεί και το σύστημα για τον περιορισμό της κίνησης. Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που θα έχουμε το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς δε θα υπάρχουν πλέον οι αναγκαίοι περιορισμοί στην κίνηση», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην λειτουργία των καταστημάτων την επόμενη μέρα, σημείωσε ότι «οι πελάτες θα περιέρχονται με πολύ συγκεκριμένο ρυθμό, θα υπάρχουν μέτρα ατομικής υγιεινής, θα υπάρχει ανώτατος αριθμός ανθρώπων που θα προσέρχονται».

Για τους ηλικιωμένους ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα γίνουν μεν αυστηρές συστάσεις, δε θα εξαιρεθούν όμως από την άρση των απαγορεύσεων.

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «σταδιακή αποκλιμάκωση σε ό,τι αφορά στην υπεραστική κίνηση» ενώ εκτίμησε ότι δε θα χαθεί η τουριστική σεζόν. «Σταδιακώς θα υπάρχει και το άνοιγμα των ξενοδοχείων, ίσως σε δυο φάσεις, δηλαδή να υπάρξει ένα άνοιγμα ορισμένων ξενοδοχείων και στη συνέχεια άλλων μονάδων. Εφόσον έχουμε πλήρη εξομάλυνση της καμπύλης της επιδημίας, τότε θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα και οι μεταφορές», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.