Κικίλιας για απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ: Η κυβέρνηση σταθμίζει και αυτό το μέτρο

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, άφησε τη Μεγάλη Τρίτη ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και ερωτηθείς ειδικότερα τι θα πράξει η κυβέρνηση, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση έκαναν μία επιλογή: Βρήκαμε κι εμπιστευθήκαμε τους κορυφαίους ειδικούς και επιστήμονες. Τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα γίνει αυτό που πρέπει για να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους. Σταθμίζεται κι αυτό το μέτρο αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που κάνει τις ανακοινώσεις, για τα μέτρα που παίρνουμε κι αυτό πρέπει να το τηρήσω».

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως τα νοσοκομεία δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επάρκειας σε υγειονομικό υλικό, με φόντο την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Διαβεβαιώνω ότι τα νοσοκομεία μας έχουν επάρκεια υλικών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, εξήρε τις προσπάθειες των Ελλήνων να τηρήσουν το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι», λέγοντας ότι «οι πολίτες σχημάτισαν μια ανθρώπινη ασπίδα του πιο πολύτιμου αγαθού που είναι η ζωή».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη μέριμνα που θα πρέπει να δείξουν οι υγειονομικές αρχές σχετικά με το εάν και κατά πόσον τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και προστασίας στις ιδιωτικές δομές, ο Βασίλης Κικίλιας είπε: «Ο ΕΟΔΥ έχει συγκεκριμένες οδηγίες και αυτές πρέπει να τηρούνται. Ωστόσο και η Πολιτική Προστασία σπεύδει και κάνει τη δουλειά της και οι έλεγχοι είναι συνεχόμενοι».

«Δεν μπορώ να μην αναφέρω την ατομική ευθύνη του καθενός μας. Όταν προσέχουμε ηλικιωμένους ανθρώπους τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέσα ατομικής προστασίας», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο υπουργός Υγείας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.