Κορονοϊός: Το πρώτο κρούσμα στην Αιτωλοακαρνανία

Στο Αιτωλικό επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Αιτωλοακαρνανία, την αμόλυντη μέχρι σήμερα περιοχή.
Ο ασθενής, που προσήλθε μόνος του στο Νοσοκομείο του Ρίου, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις, επέστρεψε στο σπίτι του, όπου θα παραμείνει σε καραντίνα.

Παράλληλα, ξεκινά η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του ιδιώτη γιατρού, στο Αιτωλικό και το Νεοχώρι.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που βρίσκεται στην περιοχή θα ξεκινήσει με την εξέταση των ασθενών που είχε εξετάσει τις τελευταίες μέρες, στο ιατρείο του στην περιοχή Οινιάδων, στο Νεοχώρι.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να μπει «στο μικροσκόπιο» και η περιοχή του Αγρινίου, αφού η σύζυγός του είναι εργαζόμενη στο Δήμο.
Η υπάλληλος του Δήμου Αγρινίου, ωστόσο, τους τελευταίους μήνες ήταν σε άδεια.
Παράλληλα το νοσοκομείο του Μεσολογγίου είναι σε κατάσταση αναμονής καθώς -αν κριθεί απαραίτητο- ενδεχομένως θα λάβει μαζικά δείγματα για την αποστολή τους στην Πάτρα.

Ο ίδιος ο γιατρός ενημέρωσε τους ασθενείς και τους συμπολίτες του με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
                      
Σύμφωνα με πληροφορίες του eleftherostypos.gr, ο 48χρονος που κατάγεται από το Νεοχώρι αλλά ζει με την οικογένειά του στο Αιτωλικό όπου και διατηρεί ιατρείο, φέρεται να προσβλήθηκε από τον ιό μέσω μίας ηλικιωμένης ασθενής του.

Η γυναίκα νωρίτερα είχε δεχτεί επίσκεψη από τους εγγονούς της που διαμένουν Αθήνα και οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα λένε οι κάτοικοι ήταν φορείς του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.