#Μένουμε_στο_σπίτι_Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Ομελέτα φούρνου με ξερό ανθότυρο

Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, όπως η Μεσογειακή, μπορεί να προσφέρει πλήθος θρεπτικών συστατικών, όπως ο χαλκός, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και βιταμίνες Α, Β6, Β12, C και D, που εμπλέκονται στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η Μεσογειακή δίαιτα βασίζεται στην άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης και ελαιολάδου, κατά προτίμηση ωμού, στην τακτική βρώση λιπαρών ψαριών και οσπρίων, λαδερών και στον περιορισμό ζωικών λιπών και κρέατος.
Όσον αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης που μαζί με τον σίδηρο αποτελούν το κλειδί για ένα γερό ανοσοποιητικό, θυμηθείτε ότι στις βασικές πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνονται, εκτός από το κρέας, και το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια συνδυασμένα με δημητριακά. Τα διαφορετικά χρώματα, επίσης, στα φρούτα και στα λαχανικά περιέχουν το δικό τους μοναδικό συνδυασμό βιταμινών, αντιοξειδωτικών και ανόργανων συστατικών. Γι’ αυτό προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια ποικιλία χρωμάτων στη διατροφή σας.
Μείνετε στο σπίτι, λοιπόν, και καταναλώστε τη σωστή ποσότητα τροφίμων με έμφαση στην ποικιλία και στην ποιότητα!
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές συνταγές για τις μέρες που μένουμε στο σπίτι:

Ομελέτα φούρνου με ξερό ανθότυρο
Μια πανεύκολη ομελέτα, ψητή! Νοστιμότατη, υγιεινή και πολύ εμφανίσιμη, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ωραίο ορεκτικό, ένα χορταστικό πρωινό, ή το ελαφρύ βραδινό μας!
Δείτε τη συνταγή:

Υλικά για 4 άτομα:
6 αυγά χτυπημένα ελαφρώς
200 γρ. ανθότυρο, σπασμένο με το χέρι
30 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
3 γρ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
3 γρ. φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
45 ml. ελαιόλαδο
45 γρ. βούτυρο
½ ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα αυγά με τα δύο ειδών τυριά, το μαϊντανό, το βασιλικό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε στο λάδι και βούτυρο το κρεμμύδι για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το μείγμα της ομελέτας.
Με μια σπάτουλα την απλώνουμε ομοιόμορφα και τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να κάνει μια ρόδινη κρούστα από κάτω.
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο καλά το ταψάκι μας και ψήνουμε την ομελέτα για 8–10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα και από πάνω.
Τη βγάζουμε από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε ζεστή, ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με ανάμεικτη σαλάτα και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες.


Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.