Παρέμβαση εισαγγελέα για τα περιστατικά σε εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα ζήτησε ο Χαρδαλιάς

Την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα 12 Απριλίου 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα.
“Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι στην Κέρκυρα μπροστά στις κάμερες Μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, παρά τις απαγορεύσεις αλλά και τις επίσημες θέσεις της Ιεραρχίας, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού είναι μεγάλος.

Η Κυριακή των Βαΐων (12.04.2020) στην Κέρκυρα, φέτος, ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Για πρώτη φορά το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος λιτανεύτηκε εντός του ναού.

Κεκλεισμένων των θυρών; Σίγουρα όχι, αφού στην εκκλησία – εκτός από τους ιερείς και τους ψάλτες υπήρχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι, που ο αριθμός τους ξεπερνούσε τα 15 άτομα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.