Τσιόδρας για Πανελλήνιες: Σε απόσταση δύο μέτρων οι μαθητές και μέγιστη προστασία

Τα μέγιστα δυνατά μέτρα ασφάλειας θα εφαρμοστούν στις Πανελλήνιες 2020. Οι δηλώσεις του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Στο κρίσιμο θέμα των Πανελληνίων 2020, αναφέρθηκε στην σημερινή (Σάββατο 25/4) συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε ο καθηγητής, «αν και είναι νωρίς για ειδικά μέτρα στις πανελλήνιες, περιμένουμε μέχρι τότε καταρχήν να δούμε πως θα πάει η κατάσταση με την σταδιακή άρση των μέτρων. Καταλαβαίνω το άγχος, ίσως και περισσότερο από τον πολύ κόσμο που ρωτάει, και αυτό που πρέπει να ξέρουν είναι ότι οι πανελλήνιες θα γίνουν με την μέγιστη προστασία των μαθητών».

Μάλιστα είπε με νόημα: «Οι εξετάσεις θα γίνουν με τους κανόνες υγιεινής που τηρούνται από όλους μας και θα γίνουν με τα μέτρα φυσικής απόστασης που θα γίνουν για όλους μας. Αυτοί είναι οι γενικοί κανόνες που συζητάμε και θα συζητήσουμε στην επιτροπή, η οποία θα εξασφαλίσει την κατά το δυνατόν μη έκθεσή μας στον ιό».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα οι νέοι κάτω των 18 ετών, είναι πολύ λιγότερο στις ευπαθείς ομάδες. «Έχουμε πει ξανά ότι είναι πολύ λιγότερο ευπαθείς ομάδες οι νέοι άνθρωποι και φυσικά οι άνθρωποι κάτω της ηλικίας των 18 ετών, αλλά από την άλλη μεριά δεν θέλουμε κανένας από αυτούς να εκτεθούν στον ιό και να χάσουν τις πανελλήνιες. Άρα θα προβλεφθούν τα μέγιστα μέτρα ασφάλειας για αυτούς τους ανθρώπους. Να περιμένετε τα νεότερα δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας περιμένει το πράσινο φως από τους ειδικούς για να ανακοινώσει την ημερομηνία έναρξης των πανελληνίων, ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις.

Η Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση είπε ότι υπάρχει ενδεχόμενο επέκτασης του σχολικού έτους και επανέλαβε ότι επιδίωξη είναι να ξεκινήσουν μέσα Ιουνίου οι Πανελλήνιες και να έχουν ολοκληρωθεί σε ένα μήνα. «Σταθερή μας επιδίωξη παραμένει οι Πανελλήνιες εξετάσεις να ξεκινήσουν μέσα Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου. Αναμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών αλλά σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε», σημείωσε η υπουργός.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 9/4 το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη μείωση της ύλης στην οποία θα εξεταστούν οι μαθητές της τρίτης Λυκείου στις πανελλαδικές. Η εξεταστέα ύλη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου κι έχει περικοπεί 25% - 30% στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε σημειωθεί μέχρι τις 11 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.