Τσιόδρας: Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι θα γίνει με τους τουρίστες

Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι θα γίνει με τους τουρίστες, απάντησε ο καθηγητής κ. Τσιόδρας όταν ρωτήθηκε κατά τη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση για το αν η χώρα θα μπορέσει να υποδεχθεί τουρίστες την περίοδο του καλοκαιριού, περιορίστηκε να πει ότι για αυτό το ζήτημα «υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα».

Το τι θα μπορούσε να χρησιμοποιείται ως πιστοποιητικό υγείας για να ταξιδέψει από τη μια χώρα στην άλλη δεν το γνωρίζουμε ακόμη καθώς «υπάρχει έλλειψη επιστημονικών δεδομένων ή σημαντική ανοσία. Είναι νωρίς για να απαντήσουμε με βεβαιότητα. Δεν γνωρίζουμε».

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, δεν θα μπορεί να δοθεί απάντηση σε αυτό το ερώτημα πριν από το τέλος Μαΐου «οπότε και θα έχουμε δεδομένα για να μπορούμε να απαντήσουμε με ασφάλεια». Μάλιστα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, είπε ότι τα μέτρα που εφαρμόζουν ήδη κάποιες χώρες για τους ταξιδιώτες δεν μπορούν να εφαρμοστούν στον τουρισμό. «Τους λένε να κάνουν τεστ, έχουν το πιστοποιητικό ότι είναι αρνητικοί αλλά θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες όταν φθάνουν στον προορισμό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.