Ο Τσιόδρας στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη – Δεν βρέθηκαν νέα κρούσματα

Με τη μάσκα του στο πρόσωπο, ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας (13.04.2020) στο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη όπου εντοπίστηκαν 13 κρούσματα κορονοϊού.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε στη Νέα Μάκρη προκειμένου να μιλήσει με τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ που έκαναν τους ελέγχους αλλά και τους ανθρώπους του οίκου ευγηρίας.

Μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε στο γηροκομείο, σήμανε συναγερμός και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο Ζούμπερι Νέας Μάκρης και στο γηροκομείο και πήρε δείγματα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος από τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους.

Εκτός από το πρώτο κρούσματα, επιβεβαιώθηκαν, το βράδυ της Κυριακής, άλλα 12 κρούσματα. Τα δυο ανήκαν σε εργαζόμενους στο γηροκομείο και τα 10 σε ηλικιωμένους. Από τα δείγματα που ελέγχθηκαν στη συνέχεια και τα αποτελέσματά τους βγήκαν το πρωί της Δευτέρας, δεν προέκυψαν νέα θετικά κρούσματα κορονοϊού.

Οι δέκα ηλικιωμένοι, στην πλειοψηφία τους γυναίκες ανάμεσά τους και μια 101 ετών, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.
Γηροκομείο σε καραντίνα
Οι έλεγχοι έγιναν μετά το χθεσινό πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο γηροκομείο, το οποίο έφερε την απόφαση να μπει η δομή φιλοξενίας σε καραντίνα λόγω επιδημιολογικής έξαρσης του κορονοϊού.

«Λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες ο σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τη νύχτα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο οίκος ευγηρίας τέθηκε από χθες το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και έως την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.