#Μένουμε_στο_σπίτι_Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια και θυμάρι

Η καλή πρακτική υγιεινής παραμένει το καλύτερο μέσο αποφυγής ιώσεων και μολύνσεων. Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, όπως η Μεσογειακή, μπορεί να προσφέρει πλήθος θρεπτικών συστατικών, όπως ο χαλκός, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και βιταμίνες Α, Β6, Β12, C και D, που εμπλέκονται στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η Μεσογειακή δίαιτα βασίζεται στην άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης και ελαιολάδου, κατά προτίμηση ωμού, στην τακτική βρώση λιπαρών ψαριών και οσπρίων, λαδερών και στον περιορισμό ζωικών λιπών και κρέατος.

Όσον αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης που μαζί με τον σίδηρο αποτελούν το κλειδί για ένα γερό ανοσοποιητικό, θυμηθείτε ότι στις βασικές πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνονται, εκτός από το κρέας, και το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια συνδυασμένα με δημητριακά. Τα διαφορετικά χρώματα, επίσης, στα φρούτα και στα λαχανικά περιέχουν το δικό τους μοναδικό συνδυασμό βιταμινών, αντιοξειδωτικών και ανόργανων συστατικών. Γι’ αυτό προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια ποικιλία χρωμάτων στη διατροφή σας.

Μείνετε στο σπίτι, λοιπόν, και καταναλώστε τη σωστή ποσότητα τροφίμων με έμφαση στην ποικιλία και στην ποιότητα!
Αφιερώστε χρόνο στη δημιουργική μαγειρική και σε ευφάνταστα, υγιεινά σνακ!
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές συνταγές για τις μέρες που μένουμε στο σπίτι:

Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια και θυμάρι

Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, με κύριο συστατικό το κοτόπουλο, που συνοδεύεται με μανιτάρια, μουστάρδα και θυμάρι.
Δείτε τη συνταγή:

Υλικά για 4 άτομα
1κ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους 5 εκ.
300γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε φέτες
300γρ. μανιτάρια σαμπινιόν σε φέτες
200γρ. μανιτάρια πορτομπελο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο ζαράκι
1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος λεπτοκομμένο)
5 κλωναράκια θυμάρι
4 φυλλαράκια αποξηραμένο φασκόμηλο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
100ml. λευκό ξηρό κρασί
80ml. ελαιόλαδο
50γρ. βούτυρο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το πουδράρουμε ελαφρώς με λίγο αλεύρι.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε το κοτόπουλο, το θυμάρι, το φασκόμηλο, 1l νερό, την μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.
Σιγομαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να σταθεί το φαγητό για 10 λεπτά και σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρέσκειας μας (πουρέ πατάτας, ρύζι, πράσινη σαλάτα)

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.