ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν ασφαλή «διαβατήρια» υγείας στην πανδημία

Αν αρρωστήσει κάποιος από τον κορονοϊό Covid-19 μία φορά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξαναπροσβληθεί από την ασθένεια αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

“Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα άτομα που έχουν αναρρώσει από τον Covid-19 και έχουν αντισώματα προστατεύονται από μια δεύτερη μόλυνση”, ανέφερε ο Οργανισμός σε χθεσινή ανακοίνωσή του .

H ανακοίνωση του ΠΟΥ έρχεται καθώς ορισμένες κυβερνήσεις εκτιμούν ότι στα άτομα που έχουν αντισώματα στον κορονοϊό θα μπορούσαν να εκδοθούν «διαβατήρια ανοσίας» ή «πιστοποιητικά χαμηλής επικινδυνότητας» που θα τους επέτρεπαν να ταξιδέψουν ή να επιστρέψουν στη δουλειά.

Οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονταν στην υπόθεση ότι δεν κινδυνεύουν από νέα προσβολή από τον ιό. Σύμφωνα με τον Οργανισμό τα άτομα με τέτοιου είδους «διαβατήρια» και «πιστοποιητικά» θα ήταν πολύ πιθανόν να αγνοήσουν τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία, αυξάνοντας περαιτέρω τον κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου.

Ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι και οι μελέτες για αντισώματα που πραγματοποιούν πολλές χώρες δεν έχουν σχεδιαστεί για να προσδιορίσουν εάν τα άτομα που έχουν αναρρώσει από τον ιό αποκτούν και ανοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.