#Μένουμε_στο_σπίτι_Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Παραδοσιακές κουκουβάγιες

Η καλή πρακτική υγιεινής παραμένει το καλύτερο μέσο αποφυγής ιώσεων και μολύνσεων. Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, όπως η Μεσογειακή, μπορεί να προσφέρει πλήθος θρεπτικών συστατικών, όπως ο χαλκός, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και βιταμίνες Α, Β6, Β12, C και D, που εμπλέκονται στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η Μεσογειακή δίαιτα βασίζεται στην άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης και ελαιολάδου, κατά προτίμηση ωμού, στην τακτική βρώση λιπαρών ψαριών και οσπρίων, λαδερών και στον περιορισμό ζωικών λιπών και κρέατος.

Όσον αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης που μαζί με τον σίδηρο αποτελούν το κλειδί για ένα γερό ανοσοποιητικό, θυμηθείτε ότι στις βασικές πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνονται, εκτός από το κρέας, και το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια συνδυασμένα με δημητριακά. Τα διαφορετικά χρώματα, επίσης, στα φρούτα και στα λαχανικά περιέχουν το δικό τους μοναδικό συνδυασμό βιταμινών, αντιοξειδωτικών και ανόργανων συστατικών. Γι’ αυτό προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια ποικιλία χρωμάτων στη διατροφή σας.

Μείνετε στο σπίτι, λοιπόν, και καταναλώστε τη σωστή ποσότητα τροφίμων με έμφαση στην ποικιλία και στην ποιότητα!
Αφιερώστε χρόνο στη δημιουργική μαγειρική και σε ευφάνταστα, υγιεινά σνακ!
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές συνταγές για τις μέρες που μένουμε στο σπίτι:
Παραδοσιακές κουκουβάγιες

Παραδοσιακή, αυθεντική συνταγή για τον Κρητικό ντάκο.
Εύκολο, γρήγορο, χορταστικό και γευστικότατο το σημερινό μας πιάτο, μα αυθεντική γεύση Μεσογείου και άρωμα Ελλάδας!

Υλικά για 4 ντάκους:
4 τεμ. "κουκουβάγιες" (κριθαροκουλούρες), σπασμένες σε μεγάλα κομμάτια
4 τεμ. μεγάλες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
200ml. ελαιόλαδο
200γρ. ξινομυζήθρα κρητική, χοντροθρυμματισμένη
20 αλατσοελιές (Οι αλατσοελιές ή ψιλολιές είναι μικρές, σταφιδιασμένες και αλατισμένες ελιές)
15 γρ. ρίγανη ξερή
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, μοιράζουμε πάνω τους το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει στο μπολ και από πάνω βάζουμε την ξινομυζήθρα και τις ελιές.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.