Πέτσας: Μεταφέρεται ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς - Αύριο το απόγευμα το διάγγελμα του πρωθυπουργού - Τι θα γίνει με Εκκλησίες και σχολεία

Τη μεταφορά του εορτασμού της Πρωτομαγιάς το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων ανήγγειλε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ζήτησε κατανόηση από τα συνδικάτα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι φέτος είναι αλλιώς: “Όπως το Πάσχα έτσι και η Πρωτομαγιά” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι τα μέτρα θα τηρούνται στο ακέραιο έως τις 4 Μαΐου και ακόμα και συμβολικές συναθροίσεις της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο όσα με κόπο χτίσαμε όλο αυτό το διάστημα.
«Σκοπός δεν ήταν να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στα σπίτια μας αλλά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Είπε ότι η πορεία μετάβασης στην κανονικότητα θα γίνει με σχέδιο το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε φάσεις που θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Αρχικά, όπως είπε, θα ανοίξουν τα κομμωτήρια τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και οι επιχειρήσεις υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες για την εξυπηρέτηση του κοινού. Στην συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και με απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε επόμενες φάσεις θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εστίασης πάντα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.

Ανοικτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους για το ποίμνιο.

Στην συνέχεια θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά 12μηνες διάρκειας και στην συνέχεια προς το τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου τα εποχικά τουριστικά καταλύματα όταν αποκατασταθούν και οι μεταφορές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει την Τρίτη 28/04 στις έξι το απόγευμα και αμέσως μετά θα εξειδικευθούν τα όσα θα πει ο πρωθυπουργός από τους αρμόδιους υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.