Ετοιμάζεται να βγει από το lockdown η Αυστρία

Από την Τρίτη 14 Απριλίου ανοίγουν τα μικρά καταστήματα της χώρας. Πότε θα επιτραπεί η λειτουργία κομμωτηρίων. Τι σχεδιάζεται για εστιατόρια και καφέ και τα σχολεία. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.
Η Αυστρία ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα άρει περιορισμούς στις μετακινήσεις και ετοιμάζεται να ανοίξει καταστήματα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο καγκελάριος Σ. Κουρτς μιλώντας σήμερα το πρωΐ έθεσε ένα χρονοδιάγραμμα για να επανεκκινήσει η οικονομίας της χώρας με μια σειρά βημάτων που έχουν στόχο την ομαλοποίηση της ζωής στην Αυστρία ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίζεται η ελαχιστοποίηση του κινδύνου νέας έκρηξης στα κρούσματα.

Ενώ πολλά υποσχόμενο, σημειώνουν οι FT, το σχέδιο δείχνει το βαθμό που θα πρέπει να προετοιμαστούν οι πολίτες για μήνες περιορισμών. Ο καγκελάριος κάλεσε τους πολίτες να ακυρώσουν σχέδια για το Καθολικό Πάσχα που γιορτάζεται την Κυριακή. Τόνισε ότι οι περιορισμοί θα χαλαρώνουν όσο οι πολίτες παραμένουν πιστοί στους κανόνες.

Το σχέδιο προβλέπει ότι τα μικρά καταστήματα θα επιτραπεί να ανοίξουν στις 14 Απριλίου, όπως επίσης και τα πάρκα. Την 1η Μαΐου άλλες επιχειρήσεις που έχουν υψηλότερο κίνδυνο, όπως κομμωτήρια, θα ανοίξουν επίσης.

Η κυβέρνηση είπε ότι υπάρχει πιθανότητα τα εστιατόρια και τα καφέ να αρχίσουν να λειτουργούν στα μέσα Μαΐου αλλά δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία. Δημόσια γεγονότα δεν θα ξεκινήσουν πριν από τον Ιούλιο, ενώ δεν υπάρχει ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων.

Παράλληλα στη χώρα έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τις επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.
Το μέτρο, όπως ανακοίνωσε ο καγκελάριος Σ. Κουρτς δεν αφορά στη χρήση ιατρικών μασκών που είναι απαραίτητες για τα νοσοκομεία αλλά κάλυψη της μύτης και του προσώπου. Όπως είπε στόχος είναι να αποτραπεί το βήξιμο μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Υπονόησε πάντως ότι το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί ευρύτερα σε δημόσιους χώρους, όταν αρθεί το μέτρο του lockdown.

H γειτονική Τσεχία, πάντως, όπως μεταδίδει το BBC έχει πάει ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας υποχρεωτική τη χρήση μάσκας όταν βγαίνεις από το σπίτι.

Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.