Ηνωμένο Βασίλειο: Καμία χαλάρωση – Παράταση του lockdown

Τα περιοριστικά μέτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχιστούν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ακόμα.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντομινίκ Ράαμπ, και αντικαταστάτης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον εξαιτίας της περιπέτειας της υγείας του με τον κορονοϊό, ανακοίνωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα – το επονομαζόμενο lockdown – θα διαρκέσει για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ακόμα.

Ο Ντομινίκ Ράαμπ εξήγησε ότι θα «ανεύθυνο» από την πλευρά της κυβέρνησης να δώσει ένα «οριστικό χρονοδιάγραμμα» για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Τόνισε μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει «τα στοιχεία που συλλέγονται καθημερινά από τους επιστημονικούς συμβούλους». «Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, υπάρχει πρόοδος, πρέπει να συνεχίσουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι νεκροί από κορονοϊό στη Μεγάλη Βρετανία ήταν 861 το τελευταίο 24ωρο. Πλέον, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, οι νεκροί από κορονοϊό στη Μεγάλη Βρετανία έχουν φθάσει τους 13.729.

Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στην 5η θέση σε αριθμό νεκρών από κορονοϊό στον κόσμο πίσω από ΗΠΑ, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία.

Πηγή: athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.