Τσιόδρας: Ο ήλιος μειώνει τη διάρκεια ζωής του κορoνοϊού - Πέφτει ο ρυθμός μετάδοσης μέχρι 20%

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στη διάρκεια ζωής του κορονοϊού στην ηλιακή ακτινοβολία και στο καλοκαίρι.

«Η έκθεση του ιού στην ηλιακή ακτινοβολία, φαίνεται ότι βοηθάει στην μείωση της παρουσίας του στο περιβάλλον», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στον κορονοϊό και το καλοκαίρι. Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, τόνισε πως σύμφωνα με μελέτες ενδέχεται να πέσει έως 20% η μεταδοτικότητα του COVID-19.

Παρόλα αυτά, επισήμανε ότι δεν πρέπει να καθησυχάζουμε, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν κι άλλες πανδημίες, αν δεν τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Όπως είπε με νόημα και σύμφωνα με στοιχεία - έρευνα του τμήματος επιστήμης και τεχνολογίας του υπουργείου Ασφάλειας των ΗΠΑ «σε μη πορώδες επιφάνειες όπως το ατσάλι, ο ιος σε ένα σκοτεινό περιβάλλον και με χαμηλή υγρασία χάνει την δύναμή του σε 18 ώρες, ενώ σε περιβάλλον με υψηλή υγρασία χάνει τη δύναμή του σε 6 ώρες. Αν βάλουμε στην παραμερο και το φως και την υγρασία με θερμοκρασία άνω των 35 βαθμών τότε η ζωή του πέφτει στα 2 λεπτά».

Επίσης, δήλωσε πως η μέγιστη κορύφωση του COVID-19 μπορεί να είναι ίδια με τους υπόλοιπους κορονοϊούς, αλλά διευκρίνισε πως ακόμη διενεργούνται οι απαραίτητες έρευνες.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στα κλιματιστικά για τα οποία εξέδωσε οδηγίες για την χρήση τους το υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, στις ΗΠΑ οι ειδικοί συνιστούν προσοχή για τυχόν έξαρση της νόσου των Λεγεωνάριων.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως «συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση». «Έχουμε καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό να επιτύχουμε σε αυτό τον τομέα. Οι ευπαθείς ομάδες παραμένουν στις κύριες προτεραιότητές μας», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεων του.
Ο τελευταίος απολογισμός

Σε 2.490 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν ακόμη 27 περιστατικά, σύμφωνα με την ενημέρωση της Παρασκευή.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ο θάνατος ακόμη 5 ασθενών, με τους νεκρούς να φτάνουν συνολικά τους 130. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως τρία άτομα που νοσηλεύτηκαν στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, κατέληξαν.

Παράλληλα, 48 άτομα, με μέση ηλικία τα 67 έτη, παραμένουν διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας. Εξ αυτών, μόλις 13 είναι γυναίκες. 60 ασθενείς εξήλθαν της εντατικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.