#Μαγειρεύουμε_στο_σπίτι: Αυγά scrambled με καπνιστό σολομό

Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, όπως η Μεσογειακή, μπορεί να προσφέρει πλήθος θρεπτικών συστατικών, όπως ο χαλκός, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και βιταμίνες Α, Β6, Β12, C και D, που εμπλέκονται στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η Μεσογειακή δίαιτα βασίζεται στην άφθονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην καθημερινή κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης και ελαιολάδου, κατά προτίμηση ωμού, στην τακτική βρώση λιπαρών ψαριών και οσπρίων, λαδερών και στον περιορισμό ζωικών λιπών και κρέατος.
Όσον αφορά στην πρόσληψη πρωτεΐνης που μαζί με τον σίδηρο αποτελούν το κλειδί για ένα γερό ανοσοποιητικό, θυμηθείτε ότι στις βασικές πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνονται, εκτός από το κρέας, και το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά και τα όσπρια συνδυασμένα με δημητριακά. Τα διαφορετικά χρώματα, επίσης, στα φρούτα και στα λαχανικά περιέχουν το δικό τους μοναδικό συνδυασμό βιταμινών, αντιοξειδωτικών και ανόργανων συστατικών. Γι’ αυτό προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια ποικιλία χρωμάτων στη διατροφή σας.
Μείνετε στο σπίτι, λοιπόν, και καταναλώστε τη σωστή ποσότητα τροφίμων με έμφαση στην ποικιλία και στην ποιότητα!
Ο executive chef Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει γευστικές συνταγές για τις μέρες που μένουμε στο σπίτι:


Αυγά scrambled με καπνιστό σολομό
Σήμερα, σας προτείνουμε έναν πεντανόστιμο συνδυασμό για να απολαύσετε τον καπνιστό σολομό: με αυγά σκραμπλ!

Υλικά για 6 άτομα

12 αυγά
200ml. κρέμα γάλακτος
80γρ. βούτυρο
½ μάτσο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
250γρ. φέτες καπνιστού σολομού ψιλοκομμένες

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα σπάμε ελαφρά με ένα σύρμα.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς γιατί ο καπνιστός σολομός είναι αρκετά αλμυρός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα ευρύχωρο τηγάνι με βαθύ πάτο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά, χωρίς να κάψει. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το μείγμα τον αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς και απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Θα χρειαστούν 4 – 5 λεπτά για να ψηθεί το μείγμα σε ακανόνιστα κομμάτια και να παραμείνει σχετικά ζουμερό και κρεμμώδες.
Αν το προτιμάμε πιο στεγνό το αφήνουμε στην φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με το σχοινόπρασο και τον καπνιστό σολομό.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.