Μήνυμα από την ελεύθερη Ουχάν: Μάθετε από τα λάθη μας (video)

Η Ουχάν, η πόλη «ασθενής 0» του κορονοϊού βγαίνει από την καραντίνα μετά από 11 εβδομάδες απομόνωσης στα σπίτια και στέλνει μήνυμα: "σας παρακαλούμε, μάθετε από τα λάθη μας".


Μετά από καραντίνα και περιοριστικά μέτρα στη μετακίνηση των πολιτών για 11 εβδομάδες η Ουχάν βγαίνει από το σπίτι, τα πρώτα τρένα αναχωρούν από τους τερματικούς σταθμούς της πόλης που ξεκίνησε το παγκόσμιο δράμα με τον κορονοϊό.

Το τέλος της καραντίνας στην Ουχάν συνοδεύτηκε με τη φωταγώγηση κτιρίων και γεφυρών και στις δύο πλευρές του ποταμού Γιανγκτσέ, η οποία περιελάμβανε κινούμενες εικόνες υγειονομικών υπαλλήλων να βοηθούν ασθενείς, καθώς και το μήνυμα «ηρωική πόλη», τίτλος που αποδόθηκε στην Ουχάν από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ. 

Ωστόσο, η βόρεια πόλη Σουιφένχε της Κίνας άρχισε να περιορίζει τις μετακινήσεις των κατοίκων της εν μέσω ανησυχιών για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων στην ηπειρωτική χώρα.
Η άνευ προηγουμένου καραντίνα στην Ουχάν αποτέλεσε πρότυπο για πολλές άλλες χώρες στον κόσμο που βρέθηκαν αντιμέτωπες με τη νόσο Covid-19. Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων η επαρχία της Χουμπέι αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ακόμα πείραμα: ανοίγουν σταδιακά και διστακτικά οι επιχειρήσεις, επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στις εργασίες τους παρά το γεγονός ότι ακόμα καταγράφει κρούσματα, έστω «εισαγόμενα» του κορονοϊού.


Οι 11 εκατομμύρια κάτοικοι της μεγαλούπολης της Κίνας θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο και εφόσον είναι κάτοχοι της ειδικής πράσινης κάρτας υγείας. Θα συνεχίσουν επίσης να ενημερώνουν με SMS τις αρχές για τον προορισμό των εξόδων τους.

Μηνύματα από την Ουχάν
«Σας παρακαλούμε, μάθετε από τα λάθη μας», αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες της Ουχάν μετά την καραντίνα των 11 εβδομάδων. «Οι αναμνήσεις από τον κορονοϊό θα είναι για πάντα πολύτιμες και τρομακτικές», λέει μια πολίτης της Ουχάν στο BBC και μία άλλη σημειώνει: «Δεν θέλω να θυμάμαι την καραντίνα σαν θυσία, αλλά σαν ένα μέτρο της κυβέρνησης που έσωσε ζωές».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.