Κορονοϊός: Φρίκη στο Εκουαδόρ με σορούς στο δρόμο (video)

Στη δεύτερη πόλη του Ισημερινού, Γκουαγιακίλ, το channel4 καταμέτρησε στη μέση του δρόμου αριθμό νεκρών μεγαλύτερο από τον επίσημο αριθμό των θυμάτων από κορονοϊό.

Τα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια για να δεχτούν τους ασθενείς με κορονοϊό, τα νεκροτομεία και τα νεκροταφεία ασφυκτιούν.

Η δυτική αυτή πόλη είναι ερημωμένη, καθώς έχει επιβληθεί καραντίνα, και οι κάτοικοι ασκούν δριμεία κριτική στον πρόεδρο της χώρας, Λένιν Μορένο, κατηγορώντας τον για κατάρρευση του συστήματος υγείας. Τα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια για να δεχτούν ασθενείς, και τα νεκροτομεία αλλά και τα νεκροταφεία, ασφυκτιούν.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες στο βίντεο


Χωρίς να υπάρχει χώρος για τις σορούς των οικείων τους, που χάθηκαν από τον κορονοϊό, ορισμένοι κάτοικοι λένε ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τις τοποθετήσουν έξω.

Δεν είναι σαφές πόσοι από τους νεκρούς πεθαίνουν εξαιτίας του Covid-19. Πολλές οικογένειες λένε ότι οι αγαπημένοι τους είχαν συμπτώματα του ιού, ενώ άλλοι γνωρίζουν μόνο ότι οι άρρωστοι δεν έγιναν δεκτοί για νοσηλεία στα υπερπλήρη νοσοκομεία της Guayaquil.

«Περιμένουμε πέντε ημέρες» δήλωσε ο Fernando Espana, σε βίντεο που έλαβε το Reuters στις 30 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση των αρχών να παραλάβουν μέλος της οικογένειάς του.

Ένα φέρετρο που περιέχει το σώμα ενός προσώπου που υποτίθεται ότι έχει πεθάνει από το Covid-19 είναι τυλιγμένο σε πλαστικό και καλυμμένο με χαρτόνι, έξω από ένα συγκρότημα οικογενειακών διαμερισμάτων στο Guayaquil στις 2 Απριλίου.

Τα εθνικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αρχές του Ισημερινού έχουν συλλέξει περισσότερα από 300 σώματα από ιδιωτικές κατοικίες στην πόλη αυτή – η οποία έχει 2,99 εκατομμύρια κατοίκους.
Ο Jorge Wated, επικεφαλής μιας στρατιωτικής ομάδας που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού, σε τηλεοπτική συνέντευξη την Τετάρτη, δήλωσε ότι η ομάδα του τις τρεις τελευταίες μέρες προχώρησε σε απομάκρυνση έως και 150 νεκρών ημερησίως.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.