Αδυνάτισμα: 3 ροφήματα πιο αποτελεσματικά από το νερό με λεμόνι

Η κατανάλωση το πρωί ενός ποτηριού νερό με λεμόνι είναι κάτι σαν ιεροτελεστία για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος.
Οι διαιτολόγοι ωστόσο είναι επιφυλακτικοί ως προς την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης συνήθειας, καθώς δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι το νερό με λεμόνι μπορεί να συμβάλλει στο αδυνάτισμα.Αντιθέτως, τρία άλλα ροφήματα μπορούν σε συνδυασμό με ένα υγιεινό τρόπο ζωής, να έχουν καλά αποτελέσματα για όσους θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά.

Καφές
Έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση 2-3 φλιτζανιών καφέ πριν την προπόνηση μπορεί να σας βοηθήσει να ασκηθείτε περισσότερο και πιο έντονα, σε σχέση με το να μην πίνατε καφέ, άρα να κάψετε και περισσότερες θερμίδες. Σχετική μελέτη έδειξε ότι οι ασκούμενοι έκαναν 20% περισσότερες επαναλήψεις στα μηχανήματα ποδιών. Θυμηθείτε ότι ο καφές πρέπει να είναι σκέτος ή με λίγη στέβια, και όχι με ζάχαρη.

Παγωμένο νερό
Αντικαταστήστε το λεμόνι στο νερό με μια χούφτα πάγο: Τα παγωμένα ροφήματα ωθούν το σώμα σας να δαπανήσει περισσότερη ενέργεια για να διατηρήσει τη φυσιολογική θερμοκρασία του. Έχει βρεθεί ότι τρία ποτήρια παγωμένου νερού την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσουν να κάψετε μέχρι και 100 επιπλέον θερμίδες. Μια συνήθεια που αν τηρείτε με ευλάβεια μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και 10 κιλά σε ένα χρόνο!

Πράσινο τσάι
Μελέτη έδειξε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες έπιναν τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα για 2 μήνες, έχασαν κατά μέσο όρο περίπου 6 κιλά περισσότερα, σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν μόνο νερό. Άλλη μελέτη έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά πράσινο τσάι είχαν μικρότερη περίμετρο μέσης. Οι επιστήμονες αποδίδουν το γεγονός στο συνδυασμό των αντιοξειδωτικών κατεχινών και της καφεΐνης που περιέχει το πράσινο τσάι. Προτιμήστε τις φρέσκες αρωματικές ποικιλίες πράσινου τσαγιού αντί των εμφιαλωμένων που τείνουν να έχουν λιγότερα αντιοξειδωτικά και πολλή ζάχαρη.


Newsroom themaygeias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.