Γώγος: Με πάνω από 50 κρούσματα κορονοϊού πρέπει να κινητοποιηθούμε

Τα σενάρια είναι ανοικτά, τόνισε ο καθηγητής προσθέτοντας πως ελπίζουμε για το καλύτερο. Εντούτοις αντικείμενο προβληματισμού αποτελεί, με βάση την επιδημιολογία της νόσου, η στενή επαφή.


«Προειδοποιητικό καμπανάκι» θα αποτελούσε η παρατήρηση αυξητικής τάσης στα κρούσματα με την ύπαρξη 50 νέων περιστατικών ασθενών με κορονοϊό, τη μέρα, να αποτελεί το όριο που μπορούμε να διαχειριστούμε τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος παραδέχτηκε πως είναι ανήσυχος, για αύξηση των κρουσμάτων ως αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης μαζικής τάσης του πληθυσμού να κυκλοφορήσει έξω, έπειτα τον ένα και πλέον μήνα περιορισμού στις μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζει πως η άρση των μέτρων έπρεπε να γίνει, αφού εξάλλου έχουμε εξαιρετικά επίπεδα επιπολασμού αυτή την στιγμή.

Τα σενάρια είναι ανοικτά, τόνισε ο καθηγητής προσθέτοντας πως ελπίζουμε για το καλύτερο. Εντούτοις αντικείμενο προβληματισμού αποτελεί, με βάση την επιδημιολογία της νόσου και της μετάδοσης της, η στενή επαφή με τις κινήσεις του πληθυσμού εντός των ΜΜΜ να αποτελούν το σημείο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.