Χατζηγεωργίου: 6 νέα κρούσματα, κανένας νέος θάνατος, 87 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, σήμερα Κυριακή 10/5, τη σκυτάλη από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, πήρε για μία ακόμη φορά ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, ο κ. Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε 6 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα.

Και συνέχισε: "Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.716, εκ των οποίων το 55% περίπου αφορά άνδρες. 603 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό και 1.364 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

30 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. 10, το 33,3%, είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 96,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχουμε σήμερα καταγεγραμμένο θάνατο στη χώρα. Οι θανόντες συμπολίτες μας 151. Οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 98.877 κλινικά δείγματα.

Οι κοινωνίες σε όλο τον κόσμο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αργά ή γρήγορα εφάρμοσαν περιοριστικά μέτρα και με τον τρόπο αυτό σταδιακά μειώνεται, έστω και λίγο, η ένταση της δραστηριότητας του ιού".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.