Β. Κικίλιας: Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, εμπιστευόμαστε τους επιστήμονές μας

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής φάνηκε μέσα σε αυτή την πανδημία», τόνισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού.
«Είναι ξεκάθαρο σε μένα, και έτσι θα έπρεπε να είναι πάντα, ότι δεν υπάρχει κάτι ανώτερο από την ανθρώπινη ζωή. Η αξία της ανθρώπινης ζωής φάνηκε μέσα σε αυτήν την πανδημία, σε αυτήν την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Εμείς λοιπόν προσπαθήσαμε μέσα στην κρίση και εν κινήσει, να ενδυναμώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με προσλήψεις νοσηλευτών, προσλήψεις ιατρών και, με τη βοήθεια και δωρεών ιδιωτών, με μέσα ατομικής προστασίας που μπορέσαμε να έχουμε για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας. Κυρίως όμως με την προσπάθεια αυτή, η οποία είναι συνεχιζόμενη, και έχω δώσει το λόγο μου ότι θα ενταθεί εντός του καλοκαιριού, για να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Θέλω να πω ότι ο Γενικός Γραμματέας, ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, που τρέχει αυτό το project και η επιστημονική υπεύθυνη, η κυρία Αναστασία Κοτανίδη, μια εξαιρετική εντατικολόγος» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, εξήρε το έργο των Ελλήνων γιατρών και επιστημόνων, λέγοντας ότι «εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες μας». «Ξέρετε ότι εμείς επιλέξαμε για το πολύ δύσκολο κομμάτι της ενημέρωσης, αλλά και επιστημονικά, για να μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε τα μέτρα τα οποία προτείνουμε και τις συστάσεις τις οποίες κάνουμε στους συμπολίτες, μας μια ομάδα επιδημιολόγων-λοιμωξιολόγων και βάλαμε και επικεφαλής αυτής της ομάδας τον Σωτήρη τον Τσιόδρα. Αισθάνομαι, λοιπόν, ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, να εμπιστευόμαστε τους επιστήμονές μας. Έχουμε λαμπρούς επιστήμονες στη χώρα. Έχουμε εξαιρετικούς ανθρώπους σε ποιότητα, σε γνώσεις και να τους δώσουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε ένα πιο ισχυρό, πιο δυνατό σύστημα υγείας στην υπηρεσία του πολίτη» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προσλήψεις ο Υπουργός Υγείας είπε πως πρέπει να πιστωθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πήρε μέτρα από πάρα πολύ νωρίς για να προστατευθούν οι Έλληνες, τονίζοντας ότι υπάρχει κράτος που προσπαθεί. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας προσελήφθησαν πάνω από 4000 υγειονομικούς κατά την διάρκεια της πανδημίας, ενώ όπως είπε στόχος είναι οι επικουρικοί νοσηλευτές που προσλήφθηκαν να μονιμοποιηθούν, ενώ όπως τόνισε, υπάρχει προκήρυξη για πρόσληψη 946 γιατρών, που θα είναι μόνιμοι.
«Πρώτα από όλα πρέπει να πιστωθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί δεν μπορούμε να ξεχνάμε αυτά τα οποία συνέβησαν μέσα στην κρίση, ότι πολύ νωρίς, πολύ γρήγορα, πολύ πιο γρήγορα από ότι οποιοσδήποτε άλλος ηγέτης στην Ευρώπη, πήρε μέτρα τέτοια έτσι ώστε να προστατευτούν οι Έλληνες. Και ένιωσε ο συμπολίτης μας ότι υπάρχει Κράτος που τον φροντίζει. Υπάρχει Κράτος που σέβεται την προσωπικότητά του, που σέβεται την αξία της ανθρώπινης ζωής και προσπαθεί στα μέτρα του δυνατού να κάνει τα πάντα.
Δεύτερον, μέσα σε λίγους μήνες προσλάβαμε πάνω από 4000 υγειονομικούς, νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό. Είναι μια άνευ προηγουμένου αλλαγή και διαρθρωτική μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας και εκ της ανάγκης, αλλά με έναν προγραμματισμό μηνών, όπως επίσης για το πώς θα μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ήδη ο Πρωθυπουργός είπε ως προς τους επικουρικούς νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν, ότι θα προχωρήσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα σε αυτές τις ενέργειες έτσι ώστε να μονιμοποιηθούν. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσληφθούν 942 μόνιμοι ιατροί. Και μονίμως δουλεύουμε προς την κατεύθυνση αυτή, του να βρούμε τρόπο έτσι ώστε να προσφέρουμε και άλλο σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι, είναι οι σύγχρονοι ήρωες για τη χώρα μας, με πατριωτισμό και αυτοθυσία στήριξαν τους συμπολίτες μας, τους φρόντισαν μέσα στις ΜΕΘ, τις ειδικές Covid κλινικές. Είναι γιατροί, νοσηλευτές, είναι οι καθαρίστριες, είναι οι τραπεζοκόμοι, είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν τη μάχη αυτό τον καιρό.
Δεν τους ξεχνάω, τους ευχαριστώ, τους αγαπάω και είμαι πολύ περήφανος για όλους αυτούς τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το θέμα του τουρισμού ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «κάνουμε γρήγορα βήματα, όχι όμως βιαστικά» και σημείωσε ότι «η φάση που μπήκαμε από σήμερα, είναι πολύ σημαντική».

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα και φροντίσουμε τις ευπαθείς ομάδες τις επόμενες ημέρες θα πάμε καλά», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι στην συνέχεια «θα ξέρουμε πως μπορούμε να ελέγξουμε πρώτα τον εσωτερικό τουρισμό και μετά τους τουρίστες από το εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, «τον Ιούλιο θα ξέρουμε τι θα γίνει με τον τουρισμό. Πάμε σταδιακά, προσεκτικά και οργανωμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.