Αντηλιακό: Πού ξεχνάμε να βάλουμε

Η έκθεση στον ήλιο είναι καθημερινή τώρα το καλοκαίρι.
Ηλιοθεραπεία, παιχνίδια στην άμμο κι ο ήλιος, απολαυστικός μα κι επικίνδυνος, μόνιμη παρέα μας!

Προστατεύουμε το δέρμα μας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου με το να καθόμαστε κάτω από την ομπρέλα μας ή στη σκιά ενός δέντρου στην παραλία και βέβαια, απαραίτητο είναι το αντηλιακό μας, αν δε θέλουμε αυξήσουμε τον κίνδυνο των εγκαυμάτων και της πρόωρης γήρανσης αλλά και της εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Όσο μένουμε στην παραλία, απλώνουμε άφθονη ποσότητα σε κάθε εκτεθειμένη περιοχή, αλλά σίγουρα υπάρχουν μερικά σημεία του σώματός μας στα οποία οι περισσότεροι ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό.

Δείτε τα και μην τα ξεχνάτε:

Αυχένας
Εάν τα μαλλιά σας δεν καλύπτουν τον αυχένα, τότε αυτός δεν είναι προστατευμένος. Διαλέξτε ένα αντηλιακό σε μορφή τζελ το οποίο είναι λιγότερο λιπαρό και απορροφάται γρήγορα από το δέρμα ώστε να μη λερώνει τα μαλλιά σας και δείχνουν λιπαρά.

Αυτιά
Τα αυτιά χρειάζονται και αυτά προστασία από τον ήλιο. Δεν έχει σημασία τι είδους αντηλιακό θα χρησιμοποιείτε (τζελ, κρέμα, σπρέι, στικ), απλά φροντίστε να καλύψετε και αυτό το συνήθως ξεχασμένο σημείο του σώματος.

Χείλη
Χρησιμοποιήστε ένα lip balm που παρέχει αντηλιακή προστασία. Έτσι, τα χείλη σας θα παραμείνουν ενυδατωμένα και ασφαλή.

Κουντεπιέ
Αγαπάμε πολύ τα σανδάλια, αλλά αφήνουν τα πόδια μας για πολύ ώρα εκτεθειμένα στον ήλιο και είναι λάθος. Εφαρμόστε αντηλιακό στα πόδια σας για να παραμείνετε ασφαλείς.

NEWSROOM

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.