Πού υποχρεούμαστε να φοράμε μάσκα - Αναλυτικά τα μέρη - Τι είπε ο Χαρδαλιάς

Τι ισχύει για εργαζόμενους και τι για τους άλλους πολίτες

Αναλυτικά ένα προς ένα τα μέρη που απλοί πολίτες κι εργαζόμενοι υποχρεώνονται από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου να φορούν μάσκα, απαρίθμησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως «ο κορονοϊός δεν τελειώνει τη Δευτέρα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε νέα κρούσματα και πιθανότατα νέους νεκρούς. Ο αόρατος εχθρός είναι εδώ».
«Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τους κανόνες των ειδικών και να είμαστε υπεύθυνοι. Είναι ο μοναδικός τρόπος να μείνουμε ασφαλείς. Δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση από την ερχόμενη Δευτέρα» επεσήμανε.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «πολίτες και κρατικός μηχανισμός προετοιμαζόμαστε για τη νέα καθημερινότητά μας, που θα είναι πιο σύνθετη, καθώς η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχψει μέχρι σήμερα».

«Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και προσέθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η εκ μέρους μας η παραμονή μας σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι επιβεβλημένη.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η υποχρεωτική χρήση μάσκας τίθεται: 

για τους απλούς πολίτες σε:
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,
Ταξί,
Ασανσέρ,
Νοσοκομεία,
Ιατρεία και
Διαγνωστικά κέντρα

Για τους εργαζόμενους σε:
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,
Ταξί,
Νοσοκομεία,
Ιατρεία,
Διαγνωστικά κέντρα,
Κομμωτήρια,
Κέντρα αισθητικής και
Σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων σε τομείς που αφορούν σε διαχείριση μη τυποποιημένων τροφίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.