Μεγάλη επιχείρηση στη Λάρισα με εντολή Χαρδαλιά – Σαρωτικοί έλεγχοι μετά τα νέα κρούσματα

Γιγαντιαία επιχείρηση και σαρωτικοί έλεγχοι ξεκίνησαν από σήμερα νωρίς το πρωί στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης στη Λάρισα με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας περιγράφεται το Επιχειρησιακό "Σχέδιο Ημέρα 0- Ημέρα 7- Ημέρα 14", ενώ επισημαίνονται τα εξής:

"Τα συνεχόμενα θετικά κρούσματα των τελευταίων ημερών μέσα στον οικισμό, σήμαναν συναγερμό τόσο στον θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όσο και στις αυτοδιοικητικές αρχές της ευρύτερης περιοχής.
Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις και μετά από συνεννόηση του Υφυπουργού ΠΠ και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, τέθηκε σε εφαρμογή το εν λόγω σχέδιο. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του σχεδιασμού, 17 συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, της 5ης ΥΠΕ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων με την επιχειρησιακή υποστήριξη των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και Αστυνομικών δυνάμεων, ξεκίνησαν εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και εκατοντάδες δειγματοληψίες εντός του οικισμού. Για το σχέδιο ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας, ο οποίος έχει ήδη καλέσει προς ενημέρωσή σήμερα πρωί πρωί, τους διαμεσολαβητές των Ρομά εντός του οικισμού.

Το σχέδιο προβλέπει επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (σήμερα, την 7η και την 14η μέρα) και προβλέπει ανά φάση και διαδικασίες καραντίνα σε καραντίνα, ήτοι σε οικοδομικά τετράγωνα αλλά και γειτονιές με θετικά κρούσματα, εφόσον αυτά προκύψουν, αλλά και με μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, με ήπια ή μη συμπτωματολογία, σε ειδικό ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή μετά από συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19".

Κ. Αγοραστός: Δώσαμε εντολή να καταγραφούν τα κλειστά σπίτια – Συνέπειες για όσους λείπουν
Σημαντική είναι η δήλωση που έκανε πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, καθώς ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή ώστε να καταγραφούν όσα σπίτια βρίσκονται κλειστά στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, ενώ θα υπάρξουν συνέπειες για όσους λείπουν:


Παράλληλα, σε άλλο σημείο ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι ο συγχρωτισμός που παρατηρήθηκε στην κηδεία του 50χρονου Ρομά πριν από επτά ημέρες – ο οποίος κατέληξε από τον κορονοϊό – έφερα τα τωρινά αποτελέσματα με τα νέα κρούσματα:


Πηγή: larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.