«Ο Μικρός Covid 19», ένα animation για παιδιά, με ήρωα τον Σ. Τσιόδρα (βίντεο)

Ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων είναι «Ο Μικρός Covid 19», εμπνευσμένο από τον πραγματικό COVID-19 με κεντρικούς ήρωες τον Covid 19 και τον καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα.

Την ιδέα αυτή για το φιλμ «Ο Μικρός Covid 19», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, συνέλαβε η αστυνομικός και συγγραφέας - παιδικών βιβλίων, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η οποία το είδε ως ένα είδος «αποστολής», με σκοπό να οδηγήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία γνώσης γύρω από την πανδημία που μαστίζει ολόκληρο τον πλανήτη, του τι είναι αυτός ο ιός, πώς εξαπλώνεται, γιατί αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε από εδώ και πέρα μετά την άρση των μέτρων. Έτσι απευθύνθηκε στην αστυνομικό - γραφίστρια Μαριλένα Γκιρλέμη, στον κινηματογραφιστή Γιώργο Μυλωνά και στους ηθοποιούς Βούλα Κώστα και Πάνο Κλάδη.

Τέσσερις καλλιτέχνες, που από το πρώτο κάλεσμα αισθάνθηκαν την επιθυμία και την ανάγκη να εμπλακούν, ώστε μαζί, ως ένα μικρό σύνολο, να μεταδώσουν τη σπουδαιότητα του μηνύματος της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της ομαδικής εργασίας, αποτίοντας παράλληλα τιμή στους μικρούς ήρωες αυτής της συλλογικής περιπέτειας, τα παιδιά. Το βίντεο είναι αφιερωμένο στις γυναίκες και τα παιδιά θύματα βίας.

Παρακολουθείστε το βίντεο «Ο Μικρός Covid 19»:



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.