Εννιάχρονος με εγκεφαλική παράλυση ολοκλήρωσε μαραθώνιο και συγκέντρωσε 100.000 δολάρια

Ένα 9χρονο αγόρι με εγκεφαλική παράλυση και αυτισμό συγκέντρωσε 100.000 δολάρια για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού ολοκλήρωσε έναν μαραθώνιο στον δρόμο της γειτονιάς του, χρησιμοποιώντας έναν περιπατητή.
Ο Τομπάιας Γουέλερ ολοκλήρωσε το τελευταίο μέρος του μαραθωνίου 42 χιλιομέτρων στο Σέφιλντ της βόρειας Αγγλίας την Κυριακή, ενώ οι γείτονες τον υποστήριζαν από μακριά.

Σύμφωνα με τη σελίδα JustGiving που επικαλείται το CNNi, ο Τομπάιας δεν μπορεί να σταθεί ή να περπατήσει χωρίς βοήθεια, ενώ χρειάζεται υποστήριξη για τις περισσότερες δραστηριότητες.

Ο 9χρονος εμπνεύστηκε την ιδέα για τον μαραθώνιο από τον Βρετανό Τομ Μουρ, βετεράνο πολέμου που συγκέντρωσε περισσότερα από 33 εκατομμύρια ευρώ για το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας, κάνοντας 100 γύρους στην αυλή του σπιτιού του, με το βοηθητικό του μπαστούνι.

Ο Τομπάιας σχεδίαζε τον περασμένο μήνα έναν επιχορηγούμενο περίπατο ενός χιλιομέτρου γύρω από ένα τοπικό πάρκο, αλλά δεν κατάφερε να προχωρήσει με τα σχέδιά του, εξαιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν στη χώρα για τον κορονοϊό.

«Τότε άκουσα για τον συνταγματάρχη Τομ και σκέφτηκα, γιατί να μην χρησιμοποιήσω τον περιπατητή μου, για να προσπαθήσω να ολοκληρώσω έναν μαραθώνιο περπατώντας πάνω-κάτω στο δρόμο της γειτονιάς μου κάθε μέρα», είπε σε ένα βίντεο πριν από τον μαραθώνιο, παραδεχόμενος ότι θα ήταν «τεράστια πρόκληση».

Στο ξεκίνημα του lockdown, το παιδί μπορούσε να περπατήσει το πολύ 50 μέτρα την ημέρα, αλλά καθώς πλησίαζε στην ολοκλήρωση της πρόκλησής του -κάτι που του πήρε 70 μέρες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA Media- περπατούσε έως 750 μέτρα την ημέρα.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ολοκλήρωσα έναν μαραθώνιο, είναι φοβερό», δήλωσε στο Sky News.

«Το κάθε τι ήταν φοβερό. Μου αρέσει όταν οι γείτονές μου με χειροκροτούν και ζητωκραυγάζουν για μένα. Δυναμώνω μέρα με τη μέρα. Είναι πολύ καλό συναίσθημα», σημείωσε.

Μέχρι στιγμής ο Τομπίας έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.700 δολάρια -πολλαπλάσια από τον αρχικό του στόχο- με τα χρήματα να προορίζονται για το παιδιατρικό νοσοκομείο και σχολείο της πόλης του, το οποίο υποστηρίζει παιδιά και ενήλικες με νευρολογικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου.

Η μητέρα του Τομπίας, Ρουθ Γκαρμπούτ, από την πλευρά της δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να περπατούν, με στόχο να φτάσουν τα 50 χλμ.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που ολοκλήρωσε τον μαραθώνιό του. Έχει κάνει πολύ καλά. Έχει προσπαθήσει πολύ σκληρά μέχρι το τέλος και πέτυχε ένα τεράστιο γκολ», δήλωσε γεμάτη περηφάνια για τον γιο της.


Boy, 9, with cerebral palsy completes marathon on his walker, half a mile at a time, by Amy Woodyatt, CNN, cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.